Pátek, 27 Říjen 2006 00:00 |
Ve dnech 24-26.10.2006 proběhl v pražském Veletržním paláci veletrh HORECA věnovaný gastronomii a hotelnictví. Pokud vás zarazila úvodní fotografie, rád uvedu důvod jejího zveřejnění. Tato hosteska zvítězila v mé soukromé soutěži o nejznuděnější osobu na veletrhu. Konečně pracovat ve stánku s disko technikou není v případě gastroveletrhu žádná „výhra“. Podrobnosti o veletrhu a podrobné informace o těch nejzajímavějších exponátech naleznete v článku.
|
|
Středa, 18 Říjen 2006 00:00 |
Olomoucké syrečky, jeden z mála výrobků českého mlékařského průmyslu. V podobném „chuťové“ duchu se nese i produkce zrajících sýrů typu Romadur. Pivní sýr z jarošovské sýrárny Bratří Brunnerů se snaží přebrat to nejlepší z obou obou jmenovaných. Během krátké sobotní exkurze jsem navštívil vyzrávací sklepy a některé části výrobního procesu. Více podrobností v článku.
|
Pondělí, 02 Říjen 2006 00:00 |
Ctění čtenáři GurmetKlubu si jistě všimli určité publikační pauzy. Ta byla způsobena malým víkendovým výletem do země našich západních sousedů. Sběr gastrodat proběhl dle očekávání a tak vám servíruji ještě „horké“ fotografie a povídání na téma „Jak chutná Německo“. Navštívil jsem Chemnitz, Drážďany a Regensburg (Řezno) a v každém z měst něco zajímavého detailně ochutnal. A přestože rozhodně nejsem germanofil, stále platí, že máme oproti „Evropě“ co dohánět.
|
Pondělí, 18 Září 2006 00:00 |
Nejen, že jsem dohnal resty v podobě reportu z Biodožínek, ale dokonce se mi podařilo zpracovat i proběhnuvší BIOjarmark konaný v pražském Toulcově dvoře. Oproti Nenačovicím probíhaly zdejší slavnosti v řádově „uvolněnější“ atmosféře. Navštívil jsem řadu velmi zajímavých stánků a s několika „jarmarečníky“ si výtečně popovídal. V článku vás čeká informační nášup, račte ochutnat :-)
|
Neděle, 17 Září 2006 00:00 |
Druhá zářijová neděle proběhla zcela ve znamení Měsíce Biopotravin. V Nenačovicích proběhly biodožínkové slavnosti spojené s oslavou 15. narozenin firmy Country Life. Akce se konala v prostoru farmy a návštěvníci mohly nejen ochutnat a zakoupit řadu výrobků v BIOkvalitě, ale zároveň jim bylo umožněno nahlédnout do zákulisí zdejší pekařské výroby.
|
Pondělí, 04 Září 2006 00:00 |
Kdo by v dnešní době neznal Absinth. Tajemná typicky nazelenalá tekutina proslulá jako múza umělců a bohémů počátku dvacátého století. V současné době lze na našem trhu vybírat z nepřeberného množství značek. Ale prvenství ve výrobě Absinthu v České Republice patří jen a pouze likérce Hill´s z Jindřichova Hradce. GurmetKlub pro vás během svých „jižních“ toulek Jindřichův Hradec navštívil a během schůzky s majitelkou paní Musialovou, zaznamenal řadu velmi zajímavých informací nejen o Absinthu.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>
|