O Gurmetovi
Pátek, 05 Květen 2006 00:42

Vítejte na serveru GurmetKlub.cz

lokalitaJe tomu už snad rok co jsem poprvé koketoval s myšlenkou vytvořit server věnující se problematice gastronomie, vaření, stolování a zbožíznalství. V době kdy je hlavním zaklínadlem kvantita a většina lidí je ovládána kultem "nejnižších cen", je nutné povzbudit a podpořit tu část společnosti, která upřednostňuje kvalitu před masovým konzumem.

Jaké jsou cíle GurmetKlubu?

receptCílem je ukázat, že "kvalita ještě žije". Budete zde vídat recenze restaurací, kaváren, cukráren i hospod. Testy a profily stávajících i nových potravinářských výrobků. Recepty, návody a tipy na přípravu pochutin všech stylů a chutí. Reportáže ze zajímavých akcí gastronomického charakteru a mnoho dalšího.

Způsob hodnocení podniků a výrobků

verdiktVeškeré recenze podniků a testy výrobků jsou založeny na mém subjektivním hodnocení. Náklady na provedení recenzí podniků hradím z vlastních prostředku a pokud to je jen trochu možné, vystupuji anonymně. Snažím se tím zaručit maximální možnou objektivitu hodnocení.

Výsledný verdikt vyjadřuje úroveň a kvalitu poskytovaných služeb v poměru k záměření a cenové kategorii. Výborné hodnocení může získat obyčejná hospoda a propadnout může luxusní podnik nejvyšší třídy.

Výsledné hodnocení podniku bude shrnuto do adekvátního počtu z maximálních deseti bodů. Body budou interpretovány pomocí zmenšeného loga GurmetKlub.cz (resp. pomocí číselného poměru X/10). Restaurace si tak může odnést hodnocení v rozmezí jednoho až deseti „ubrousků“. Tento údaj má agregační charakter, základem je přečtení celé recenze, kde se podrobně rozebírají jednotlivé parametry.

Příklad nového způsobu hodnocení

Celkové hodnocení   7/10

Příklad starého způsobu hodnocení:

Lokalita 60

Interiér 60

Obsluha 70

Nabídka 75

Chuť 80

Vzhled 50

Celkem 75 %



Co dodat?

Čtěte, diskutujte a pište mi o svých zážitcích.. pozitivních i negativních.

On(dra) - GurmetKlub.cz