Sobota, 16 Červen 2007 02:00 |
V dnešním článku rozhodně nečekejte reportáž z velkolepého letního barbecue, ani další obsáhlou recenzi s megabajtem fotek:) Na to si budete muset počkat do příštího týdne. Ale abych nebyl vyloženě skoupý „na bit“, připravil jsem pro vás malou fotohádanku. Tvůrce prvního, druhého, ani desátého správného tipu nic nevyhrává. Neodradil jsem vás? Tak račte vstoupit a hádat :-) Kde není výherců, není ani poražených...
|
|
Úterý, 12 Červen 2007 12:45 |
Neodkladná záležitost mě včera po půlnoci donutila absolvovat výlet do Pelhřimova. Cestou zpět jsem se zastavil v motelu Farma. K moderní stavbě s restaurací patří i velký pozemek a tři rybníky. Očekávaná široká nabídka pokrmů z čerstvých ryb se nekonala a v jídelním lístku se krčila za specialitami z „mrazáku“. Ochutnávce přesto neušla zdejší úprava pstruha a kachních jatýrek. Více v kompletní recenzi.
|
Pátek, 08 Červen 2007 00:00 |
Nemám rád teplo a dusno. To mi ale nemůže zabránit v malém ohlédnutí za zaručeně nejoriginálnějším a snad i jediným typicky českým výrobkem v oblasti gastronomie, Remoskou. Předchůdce „mikrovlnky“ oslavuje své padesáté narozeniny. Ve své době jí používala snad každá domácnost, nyní se její věhlas pomalu přesouvá za hranice naší republiky a dělá radost Australanům, Američanům a Britům. Více v článku.
|
Pondělí, 04 Červen 2007 00:00 |
Po páteční premiérové Recenzi 2.0 (exkluzivní článek již brzy) jsem dostal chuť připravit si k sobotní večeři nějaký lehký a přitom pikantní a pestrý pokrm. O inspiraci se postarala, v nejmenovaném obchodním řetězci nabízená, vanička čerstvé rukoly. I zrodila se z brukve dcérka štíhlá jako proutek a hořkost jí vrozená nejednomu milému peprné chvilky připravila. Já jí zkrotil, olivovým olejem přidusil a čerstvým sýrem zchladil. Dobře jí tak!
|
Čtvrtek, 31 Květen 2007 00:00 |
Kulinářská akademie je společný projekt Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jeho posláním je školit a vzdělávat pražské kuchaře a cukráře. Z principu se jedná o akci neveřejnou, určenou malým skupinám pečlivě vybraných odborníků. Kurzy zaměřené na slanou i sladkou kuchyni lektoruje tuzemská elita. Sedm lekcí pro kuchaře doplňuje pět cukrářských. Co z toho může mít čtenář GurmetKlubu ?
|
Sobota, 26 Květen 2007 00:00 |
Znáte to asi každý, času je málo, oběd za dveřmi a z McDonalda se vám dělá dlouhodobě špatně. V tu chvíli přicházejí ke slovu nabídky našich asijských spoluobčanů a jejich magické cenové kouzlení s talířem přetékajícím pěti a více vůněmi. Rád bych se s vámi podělil o nejen gastronomické zážitky z kategorie: TESTOVÁNO NA LIDECH. Zapněte si pásy, rozsviťte světla, v Lidlu zavírají v sedm :-)
|
Úterý, 22 Květen 2007 00:00 |
Zítra tomu bude týden, co byl v pražských Holešovicích zahájen desátý ročník veletrhu Víno a Destiláty. Tři dny nabité krásnými víny celého světa, zakalila pouze porucha mého fotoaparátu a posléze i blesku. Ale ani taková nepříjemnost neohrozila vznik dnešní reportáže. Konečně na podobné akce se nechodí kvůli focení, nýbrž s degustační sklenkou v ruce za novými vinnými zážitky a zkušenostmi. První díl je vám k dispozici.
|
Sobota, 19 Květen 2007 11:07 |
Zavalen množstvím materiálu z nedávno ukončeného veletrhu Víno a Destiláty, přicházím s malým, značně oddechovým článkem. Když na stánku ochutnáváte libovolný vzorek, mohou nastat tři situace. Nalije vám ho znalý muž, znalá resp. neznalá hosteska. První varianta je z odborného hlediska asi ta nejšikovnější, věnujete se plně vínu. Druhá a třetí může „slabší“ jedince odvádět od pozornosti k moku... k oku..
|
Čtvrtek, 17 Květen 2007 00:00 |
Na víkend mám nachystaný velmi zajímavý článek s kávovou tématikou. Ale abyste se do soboty příliš nenudili, přináším poslední ozvěnu blížícího se veletrhu Víno & Destiláty. Tou je ohlédnutí za hledáním vhodného sýru snoubícího se s pěti vítěznými víny veletrhu. Kromě fotografování jsem měl možnost se tohoto hodnocení osobně zúčastnit. A nyní bych se s vámi rád podělil o několik postřehů a přirozeně i fotografie.
|
Pondělí, 14 Květen 2007 00:00 |
Dnes vás čeká jemný úvod do „kávové“ problematiky. Kromě specifikace odrůd a pro někoho možná objevného zjištění, že káva je ovoce, budeme pokračovat popisem složení kávových zrn a s tím souvisejícími pravidly pro jejich uchovávání, pražení a mletí. Na úvodní fotografii máte možnost vedle sebě vidět výsledky extrakce třech s různou hrubostí namletých vzorků. Rozdíl mezi špikovým espressem a patokem je dílem správně nastaveného kávomlýnku.
|
Sobota, 12 Květen 2007 00:00 |
Baristická maturita značka: rychle. Díky vstřícnosti Roberta Trevisana a Štěpánky Havrlíkové jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku školení budoucích baristů. Osmihodinový výukový blok spojující vydatný teoretický základ s pořádnou porcí praxe byl nabitý cennými informacemi, prostoupený vůní kilogramů čerstvě umleté kávy a oparem litrů zpěněného mléka. To nejdůležitější, společně se spoustou fotografií, naleznete v kompletním textu.
|
Úterý, 08 Květen 2007 00:00 |
Jak jsem sliboval, přicházím se soutěží o patnáct vstupenek na mezinárodní gastronomický veletrh Víno & Destiláty 2007. Pokud máte mezi 15. a 17. květnem cestu do Prahy, rozhodně si nenechte tuto událost ujít. Každý z veletržních dní je zaštítěn jedním národním vinařstvím. První den patří tradičně tuzemským vinařům, druhý vínům z Francie a třetí všem milovníkům Bulharska. Kdo zaváhá, nevyhraje!
|
Neděle, 06 Květen 2007 00:00 |
Tak dlouho se chodí s mokka konvičkou pro kávu, až se ucho utrhne. Krkolomné přirovnání mělo za úkol jediné, připravit vás na představení kávovaru značky Francis! Francis! X1. Nicméně nejde zdaleka jen o přístroj samotný. Společně s ním přichází i začátek nekonečného seriálu o přípravě toho nejlepšího domácího espressa a cappucina. Vydatné téma na mnoho dalších týdnů a měsíců startuje právě teď. Kávě zdar a espressu zváště!
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
|