Čtvrtek, 06 Prosinec 2007 00:00 |
Ve dnech 14. 12. - 16. 12. 2007 proběhnou na výstavišti v pražských Holešovicích Vánoční pivní trhy. Jedinečná akce zaměřená na propagaci piva nejen jako nápoje pro volné chvíle, ale i jako partnera pro vysokou gastronomii. Své kulinářské umění předvede šéfkuchař restaurace Rybí trh Martin Slezák. O kávu se bude starat Štěpánka Havrlíková z Mistrkavy.cz a do tajů pivní degustace vás zasvětí Jan Šuráň. Doporučuji k vaší ctěné pozornosti.
|
Středa, 05 Prosinec 2007 00:06 |
Když story, tak na pokračování. V následujícím článku vás čeká dvanáct více či méně barevných fotografií. Ke každé z nich se váže konkrétní příběh. Úderem deváté (tedy za přibližně 5 hodin) zveřejním první z nich a to budu opakovat v intervalech cca dvou hodin až do vyčerpání fotomateriálu. Zvědavci musí počkat nebo si vystačit s vlastní představivostí. Fázi "autostoryzace" tímto považuji za zahájenou.
|
Pátek, 30 Listopad 2007 00:12 |
Káva po ránu - obřad, malá radost, životní nutnost. Pro každého představuje něco jiného, ale všichni se shodnou na jedné věci. Pokud má její konzumace splnit očekávání, musí nám chutnat. Osobně nedám dopustit na ranní silné espresso, ale když je nejhůř a nestíhám, sáhnu po instantu s mlékem. O tom, jak lze začít den s Bialetti Mokona si můžete přečíst v dnešním premiérovém testu.
|
Úterý, 27 Listopad 2007 11:42 |
Hotel Regina pořádá proslulé Svatomartinské hody. Desítky pečených hus a kouzelné staročeské přílohy si podávají ruce mimo jiné s dýňovým koláčem a trhancem s malinovou omáčkou. To vše až v gurmánsky neomezeném množství, s vinným doprovodem a cimbálovou muzikou. Čtenáři GurmetKlubu mají 10% slevu!
|
Pátek, 23 Listopad 2007 00:00 |
Už, už, uuuuuuuž? Pouhých několik dní nás dělí od vydání knižní prvotiny (u toho asi nezůstane:) naší milé kolegyně foodbloggerky Florentýny. Přestože jsem měl tu milou možnost se svým malým dílem na knize podílet, nebojím se ztráty objektivity během jejího hodnocení. Kuchařka pro dceru totiž není pouhou sbírkou receptů, ale i příběhem a lidskou výpovědí.
|
Středa, 21 Listopad 2007 19:28 |
II. setkání „michelinovského druhu“ mám úspěšně za sebou. Naštěstí se obešlo bez typických příznaků (nemodeluji hory z brkaše), naopak. Zanechalo ve mně naprosto přirozené a vědou tisíckrát popsané pocity uvolnění, příjemného duševního rozpoložení a štěstí. Pět do detailu vyladěných chodů a stejný počet soubících se vín je tu jen a jen pro vás.
|
Pondělí, 19 Listopad 2007 00:00 |
Padesát tři (více či méně kreativních) odpovědí odpočívá ve speciální složce a háže nevraživé pohledy na své čtyři úspěšnější kolegy. Všem zúčastněným děkuji za za snahu a výhercům gratuluji. Podrobné výsledky a nejlepší odpovědi naleznete v článku. Přeji vám hezké pondělí a pokud se rádi těšíte, tak začněte. Velká vánoční soutěž je na spadnutí.
|
Sobota, 17 Listopad 2007 19:29 |
Předem upozorňuji, že se nejedná o závadný obsah s tématem pro starší a pokročilé, naopak. Na stránkách projektu Stream.cz jsem objevil pořad „Rychlovky“. Rozhodně se jedná o první český, legální, online video obsah s tematikou vaření. Technickou kvalitou (střih, kamera) se nedá srovnávat s běžným průměrem. Ale je třeba ocenit aspoň nápad a snahu.
|
Pátek, 16 Listopad 2007 00:00 |
Reportáž z letošního veletrhu Horeca jsem pro „nedostatek zajímavostí“ zredukoval na pouhé dvě zmínky. První se věnuje přehlídce tuzemského nealkoholického piva (velmi zajímavá akce) a druhá dalšímu kolu soutěže Mistr kávy 2007. Kromě ochutnávky Pita vás v dnešním článku čeká i report z (na vzorky bohaté) redakční degustace serveru Svetpiva.cz. a malý kosmický fotoBonus.
|
Sobota, 10 Listopad 2007 15:08 |
Týden utekl jako voda, víkend je v půlce a já doháním gurmetí resty. V počítači se tísní materiál na jedenáct delikatesních (jak jinak:) článků, první z nich vám předkládám jako takové malé nezávazné zpestření pozdního sobotního odpoledne. Nakouknutí pod víčko skleničky s lehce nestandardním složením. Kdo to kdy viděl míchat cibuli s čokoládou :-)
|
Pondělí, 05 Listopad 2007 00:00 |
Je mým milým potěšením vám představit první z několika podzimně-vánočních soutěží zde na Gurmetovi. Premiérově se budete mít možnost utkat o netradiční kuchařku s názvem Minirolky z nakladatelství Zoner Press. Vítězové budou obesláni (v diskrétním balení uschovanou) studnicí návodů na "tisíc a jednu rolku". Sushi starého kontinentu, revoluce v jednohubkách. To vše na vás čeká ve čtyřech kopiích.
|
Čtvrtek, 01 Listopad 2007 00:00 |
Slibovaná reportáž z pařížského Salon du Chocolat je tu. Text doplněný 21 fotografiemi ve mně ještě dnes vyvolává podivné, čokoládově laděné pocity opojení. Nevím, jestli tomu tak bude i u vás, snad ano. Každopádně se podívejte do spíže a vedle klávesnice si připravte aspoň jedno balení ledových kaštanů. „Vysoká cukrářská“ to není, ale z nejhoršího vám pomůže.
|
|
|