Neděle, 09 Září 2007 00:00 |
Mé pocity ze čtyř hodin strávených na prvním ročníku Prague Food Festivalu jsou smíšené. Velkolepá myšlenka, luxusní lokalita a skvěle vypadající program. Tím vším jsem byl lákán, sváděn a musím říct, že úspěšně. Pokud je vaším cílem ochutnávka a „nakoukání“ do co největšího počtu kuchyní, budete zklamáni. Chcete si u sklenky vína popovídat s přáteli a dát dva předkrmy, pak je to akce přesně pro vás.
|
Čtvrtek, 06 Září 2007 00:00 |
Turistické centrum Badacsony s přilehlými obcemi Badacsonyörs, Balatontomaj nebo Balatontőrdemic, nabízí široké možnosti ubytování v rodinných penzionech nebo v kempech, s klasickou nabídkou vodních sportů a zábavy. V okolí je možno navštívit mnohé historické i přírodní zajímavosti. Ovšem každý milovník vína ví, že největším lákadlem tohoto kraje je vinařství.
|
Pondělí, 03 Září 2007 00:00 |
Vrcholných, na širokou veřejnost zaměřených, gastronomických akcí u nás zatím moc neproběhlo. Troufnu si dokonce tvrdit, že Prague Food Festival, pořádaný Pavlem Maurerem, je první svého druhu. Oficiální program slibuje jedinečnou gourmetí „zábavu“. Já jsem ve svých očekáváních malinko opatrnější, ale i tak maximálně natěšený. Vše propukne 7. 9. ve 12.00.
|
Pátek, 31 Srpen 2007 00:00 |
Dokončení degustace jedenácti brazilských vín je připraveno k vaší ctěné pozornosti. Vinné téma zpracoval Jaroslav Kolečkář a za sebe mohu říct, že si dal jako vždy hodně záležet. Následující text budiž jedinečnou nápovědou, které víno si lze přes internet bez obav zakoupit. Další vinný článek vás zavede na exkurzi po maďarských vinicích, vínech a specialitách.
|
Středa, 29 Srpen 2007 00:00 |
Nečekaně bohaté ohlasy na první pivní článek na Gurmetovi mě duševně podpořil k šokujícímu odhalení. Činím tak i za vědomí, že se tím v diskredituji ve vlivných gastronomických kruzích. Ano, piji pivo. Půjdu ještě o kousek dál, mám rád pivo. Cítím, jak mi bije srdce, ale musí to ven. Život bez piva by pro měl byl o pěkný kousek nudnější a chudší. Kdo chce, nyní nechť po mně hodí prázdnou lahví :-)
|
Úterý, 28 Srpen 2007 00:14 |
Stav tuzemského pivovarnictví lze popsat jednoduchým slovním spojením: globalizovaný úpadek. Nenasytné molochy pohlcují menší pivovary a s nafouklým portfóliem začínají hrát hru na konkurenci. Z hlediska ekonomického je to logický posun ve jménu globalizace. Balanc s reklamou, image a uměním prodat impotentní europivo naproti tomu připomíná špatnou „grotesku ze sladovny“.
|
Čtvrtek, 23 Srpen 2007 00:00 |
Není tomu tak dlouho, co jsem psal o systémech kávových kapslí určených k přípravě espressa. Na základě doporučení a díky mé nekonečné zvědavosti, jsem navštívil Nespresso Boutique v pražské Pařížské ulici. Tato turisticky exponovaná lokalita je prvním a zároveň jediným místem v ČR, kde můžete Nespresso nejen ochutnat, ale i zakoupit potřebné vybavení k jeho domácí přípravě.
|
Neděle, 19 Srpen 2007 00:00 |
Jednoho krásného dopoledne mi do schránky přišel email s pozvánkou na kurz Vinařské akademie – ABC o víně. S vidinou informačně nabitých dvou srpnových dní prakticky neexistovala jiná varianta, než svou účast potvrdit a začít se těšit na výlet do „země“ vínu zaslíbené. Výsledek předčil mé očekávání, a jen těžko se mi v pátek odpoledne odjíždělo. Dvojnásob těžko po pečeném koleně U Bazalů :-)
|
Středa, 15 Srpen 2007 00:00 |
Druhá Recenze 2.0 proběhla ve vyhlášeném belgickém podniku Les Moules v pražské Pařížské ulici. Útulný interiér, široká nabídka belgického piva, ryb, mořských plodů a mušlí dělají z tohoto podniku ideální místo pro neformální schůzky, stejně jako pro exkurze do světa kvalitních gourmetských zážitků. Přirozeně, i zde jsme narazili na řadu „ale“ a o tom se dočtete v následujícím, fotografiemi bohatě zásobeném textu (opraveno, doplněno).
|
Čtvrtek, 09 Srpen 2007 00:12 |
Příprava kvalitního espressa v domácích podmínkách vyžaduje větší míru nasazení a času, než je většina potenciálních konzumentů akceptovat. Kupování mleté kávy je většinou krokem do slepé uličky a mazat se kvůli každému „shotu“ s kávomlýnkem, je řešení pouze pro opravdové nadšence. Cesta výrobců za kvalitní a komfortně připravenou kávou dala vzniknout technologii PODů, které je věnovaný dnešní článek.
|
Pondělí, 06 Srpen 2007 00:00 |
Pro ty, kteří se mohou cítit lehkou únavu z posledního „holandského“ týdnu, mám dobrou zprávu. Od příštího článku se bude cestovatelské téma střídat s tuzemským obsahem:) Než se tak stane připravil jsem pro vás nahlédnutí do podniku La Place Mangerie (kde se nesmělo fotit), několik slov ke stravování na ulici, čínských restauacích a mnoho dalšího. Račte vstoupit.
|
Čtvrtek, 02 Srpen 2007 00:00 |
|
|
|