POZVÁNKA: Oslavy svatého Vavřince 2007
Čtvrtek, 02 Srpen 2007 00:00

Image

 

oslavy svateho vavrince kladnoJedenáctého srpna proběhne v okolí kladenského zámku a přilehlé zahrady jubilejní 10. ročník oslav svatého Vavřince. Doporučuji k návštěvě. Loňský ročník se vyvedl a kromě dobrého jídla a pití se nad celou akcí vznášel ochranný poklop „dobré nálady“, který příliš nenarušila ani lehčí přeháňka :-)

 

Vypečený program 

informaceKromě gastronomicky zaměřeného programu pro veřejnost proběhne i klání kuchařských profesionálů na poli studené a teplé kuchyně. S tím bonusem, že výtvory té druhé kategorie budou připraveny ve velkém a prodávány všem přítomným. Kdo má rád vyřezávání do zeleniny a ovoce (carving), přijde si na své v zámecké zahradě. Ale pozor.. jen očima :-)

11. 8. 2007 - Kladno (okolí zámku 200m od Nám. st. Pavla)

Podrobné informace budou k dispozici na oficiálních stránkách.

 Akci pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR - www.akc.cz

 Oficiální program v PDF - ke stažení zde

 

Delikátní reportáž z oslav sv. Vavřince 2006

Oslavy svatého Vavřince 2006 - díl první

Oslavy svatého Vavřince 2006 - obžerství vrcholí

 

Několik fotek pro extra lenivé čtenáře :-)

Image

Image

Image

Image

Image 

 

TIP: Doporučuji k návštěvě. Já už se nemůžu dočkat :-)

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Otiik  - vavrinec
    no tedy..... !! kachni prsa excelentni, uplne je citim, musim drzet slinu ....
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prsicka
    Otiik: :)) no chutnala stejne dobre, jako vypadala. Bohuzel to ale vypada, ze letosni rocnik nebudu v Kladne:( Cely letosni rok mi akce AKC uspesne unikaji.. Skoda..
  • ptiger  - ach jo
    těším se, moc se těším, jen si myslím, že reklama netřeba, už loni na mě večer nezbylo soutěžní jídlo :) jinak stánek s míchači koktejlů taky super
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Vavrinec 2007
    ptiger: Pridal jsem odkaz na oficialni program. Doporucuji dorazit v dobe obeda :-) Tak v 11.45 a celou akci pojmout jako piknik ;-)
  • Otiik  - po akci
    akce jsem se zúčastnil a muším říct, že pocity jsou smisene, kucharske tymy ok, ale ta ostatní organizace nic moc :( Bohužel jsem neochutnal ani jedno soutěžní jídlo, z prnvní skupiny nezbyly lístky a na výdej druhé skupiny jsem neměl již čas :( Ale nasátí atmosféry vařeni profi kuchařů ... čerstvý, ještě teplý preclík se slunečnicí byl přijemnym doplnkem, stejne jako malinovy paj .... jen me mrzi, ze jsem nemohl zustat do vyhlaseni, snad priste
  • Papaja  - Tak nevím...
    ...včera jsme se zúčastnili a připadá mi, že je to rok od roku horší. Gastronomicky velmi chudé, ochutnávek velmi málo. Už nebyla vedle Stodoly ani cimbálovka jako loni. Ten "program", který byl na dvoře Stodoly se s něčím takovým nedal srovnat. Loni byly dva bary s míchanými nápoji, letos byl jeden a s frontou :-( Stánek MAKRA měl ve 14h sbaleno, ostatní měli dostatek cca do 16h. Nevím, co tam pak lidi do 20.15 - oficiální zakončení akce - měli dělat? A vrchol všeho: Asi čtvrtinu prostoru zabrali prodejci aut. Ještě jedna věc: v letáku byl nabízen stáek s medovinou, trdelníkem, chlebem se sádlem - ten jsme tam opravdu nenašli :-((
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Oslavy svateho Vavrince 2007
    Otiik: Ajaj.. rikam to velmi nerad, ale z vasich komentaru ziskavam pocit, ze jsem o nic neprisel:-/ Ziskat listky na soutezni pokrmy bylo narocne i loni. Ty poledni zmizely jako para na konvektomatem:) Papaja: Zavrit stanek ve 14.00 je ostuda.. Koncept teto akce je zajimavy, ale nedotazeny. Neco jako organizovane "pokracovani v lokalnich restauracich"... navaznost na dostupne podniky.. to neexistuje. Rovnez prezentace Kladenskych restaurateru je miziva. Otazkou je, co to zpusobuje. Koutek s prezentacemi kladenskych podniku by byl vice nez zajimavy. Ale ono je to tezke... sponzori AKC chteji za sve "dary" adekvatni "revanz"... prehlidka instatnich delikates z jejich produkce vsak ke svatku jidla nepatri.
  • ptiger  - moje zkušenosti
    takže: já ochutnal tři polední jídla, na večer jsem to nestihl, jinak se mi zdálo, že v 9:00 bylo všechno k prodeji. Jídla to byla celkem chutná, je zajímavé, že u mě zvítězil tým Nowaco. Chladné počasí s deštěm asi zavinilo, že prodejci to balili dřív. Bary s koktejly byly dva, jeden tradiční s usměvavým pánem a druhý Zanzibaru u mědvedů. Tam mě ovšem řekli:"dáte si alkoholický, nebo nealko?" a potom "něco sladšího, nebo ne?" no a na základě těchto kritérií se míchalo, ale šlo to...Jinak jídlo jako loni, možná míň. Já medovinu viděl hned na kraji, ale větší propojení na kladenské restaurace mi chybí, třeba stánky kaváren by mohli být lepší, ale co tuším, tak je to spíše nezájem těch restaurací, mají prostě své klienty jisté.
  • Papaja  - To ptiger
    Bar u medvědů byl zatím vždy, ten jsem nemyslela. Dva bary bývaly v místě, kde je pódium. Pršet naštěstí přestalo cca ve 14hodin a pak už bylo krásně. Sešlo se proto docela dost lidí, také jsem se bála počasí. Medovinu prodával krajní stánek s preclíky a kořením, ale nerozléval a podle plánku to nebylo to, co slibovali. Jídla bylo stoprocentně méně. Pan Pštros měl místo kachních prsíček prsíčka kuřecí a vepřové maso. Jídlo vydával se slovy: "Dáte si pštrosí prsíčka? Já se klidně rozkrájím, jmenuji se Pštros". A ty dámy s ním byly také moc milé a příjemné. Jeden z nejpříjemnějších stánků. :-)
Komentářů (9)