SOUTĚŽ: Minirolky Thomase Cloueta - VYHODNOCENÍ |
Pondělí, 19 Listopad 2007 00:00 |
Padesát tři (více či méně kreativních) odpovědí odpočívá ve speciální složce a háže nevraživé pohledy na své čtyři úspěšnější kolegy. Všem zúčastněným děkuji za za snahu a výhercům gratuluji. Podrobné výsledky a nejlepší odpovědi naleznete v článku. Přeji vám hezké pondělí a pokud se rádi těšíte, tak začněte. Velká vánoční soutěž je na spadnutí.
Výherní odpovědi – pravidla soutěže jsou zde Renata D. 1) nejznámější tuzemská rolka - tady nevím - palačinky, roláda? Ale s jistotou můžu říci, že u nás doma je nejznámější rolka balená cigareta (tak tohle mě opravdu dostalo - Ondrej :-)) 2) Recept ve formě fotky
Libuše K. 1) Moravský vrabec (ptáček) 2) Menhetkky pomsta Migovi
Protože můj přítel nemá rád zeleninu, cottage sýr a ryby, vymyslela jsem tenhle recept, jako pomstu: Listové těsto (stačí kupované, nejlépe chlazené rozválené) Ledový salát (popř. hlávkový) Mrkev Cottage sýr Kukuřice Plátky uzeného lososa Bylinky (pažitka, bazalka) Sůl Listové těsto rozkrájíme na čtverečky a na tlustých válečkách upečeme (aby z toho byl takový obal na rolku). Cottage sýr smícháme s kukuřicí, bylinkami a solí. Mrkev nastrouháme, plátky uzeného lososa rozdělíme tak, aby nám vyšly do každé rolky alespoň kousek. Trochu přeložíme list salátu (aby na okrajích byl rovný, neohneme ale úplně, boky budeme balit tak, aby vnitřek drželi a při jídle nevytékal). Na salát natřeme směs cottage sýru a kukuřice, na to nasypeme mrkev a položíme plátek uzeného lososa. Zabalíme a zabalené vložíme do rolky z listového těsta. Podáváme se zeleninovým salátem (dle fantazie).
Eva K. 1) Nejznamejsi ceska rolka je podle me zavinac. 2) Muj receptik - Sunka, uzeny syr, taveny syr s redvickama a spoustou cesneku a zarolovat:-)
Vita 1) Domnívám se, že by mohlo jít o šunkovou rolku plněnou křenovou pěnou. 2) Vlastní receptík, který realizujeme jen vyjímečně díky pracnosti, ale výsledek je vcelku výborný.
Jedná se o sýrové rolky se šunkou a sýrovou pomazánkou. Inspirací byla velká roláda se stejným složením, na kterou má u nás copyright moje žena.
Vtip spočívá v tom, uvést sýr do "rolovánívhodného" stavu. My používáme mikrotenový sáček a horkou vodu v kastrolu, u malých rolek je to hned, velký kus na "dospělou" roládu je třeba prohřát "tak akorát". Pak poskládat, zavinout, nechat v chladu ztuhnout. Vypadá to dobře, ale vždycky to strašně rychle mizí.
Gratuluji! Výherci nechť mi prosím zašlou adresu, na kterou chtějí kuchařku doručit.
Komentářů (5)
|