SOUTĚŽ: Minirolky Thomase Cloueta - VYHODNOCENÍ
Pondělí, 19 Listopad 2007 00:00

SOUTĚŽ: Minirolky Thomase Cloueta - VYHODNOCENÍPadesát tři (více či méně kreativních) odpovědí odpočívá ve speciální složce a háže nevraživé pohledy na své čtyři úspěšnější kolegy. Všem zúčastněným děkuji za za snahu a výhercům gratuluji. Podrobné výsledky a nejlepší odpovědi naleznete v článku. Přeji vám hezké pondělí a pokud se rádi těšíte, tak začněte. Velká vánoční soutěž je na spadnutí.

 

Výherní odpovědipravidla soutěže jsou zde

Renata D.

1) nejznámější tuzemská rolka - tady nevím - palačinky, roláda? Ale s jistotou můžu říci, že u nás doma je nejznámější rolka balená cigareta (tak tohle mě opravdu dostalo - Ondrej :-))

2) Recept ve formě fotky

Image

 

Libuše K.

1) Moravský vrabec (ptáček)

2) Menhetkky pomsta Migovi


Protože můj přítel nemá rád zeleninu, cottage sýr a ryby, vymyslela jsem tenhle recept, jako pomstu:

Listové těsto (stačí kupované, nejlépe chlazené rozválené)

Ledový salát (popř. hlávkový)

Mrkev

Cottage sýr

Kukuřice

Plátky uzeného lososa

Bylinky (pažitka, bazalka)

Sůl

Listové těsto rozkrájíme na čtverečky a na tlustých válečkách upečeme (aby z toho byl takový obal na rolku). Cottage sýr smícháme s kukuřicí, bylinkami a solí. Mrkev nastrouháme, plátky uzeného lososa rozdělíme tak, aby nám vyšly do každé rolky alespoň kousek. Trochu přeložíme list salátu (aby na okrajích byl rovný, neohneme ale úplně, boky budeme balit tak, aby vnitřek drželi a při jídle nevytékal). Na salát natřeme směs cottage sýru a kukuřice, na to nasypeme mrkev a položíme plátek uzeného lososa. Zabalíme a zabalené vložíme do rolky z listového těsta. Podáváme se zeleninovým salátem (dle fantazie).


Eva K.

1) Nejznamejsi ceska rolka je podle me zavinac.

2) Muj receptik - Sunka, uzeny syr, taveny syr s redvickama a spoustou cesneku a zarolovat:-)

Image


Vita

1) Domnívám se, že by mohlo jít o šunkovou rolku plněnou křenovou pěnou.

2) Vlastní receptík, který realizujeme jen vyjímečně díky pracnosti, ale výsledek je vcelku výborný.


Jedná se o sýrové rolky se šunkou a sýrovou pomazánkou. Inspirací byla velká roláda se stejným složením, na kterou má u nás copyright moje žena.

  • Pomazánka - obvykle děláme z taveného sýra s trochou másla, ochucené podle nálady - hořčicí, paprikou, trochou worcesteru, česnekem (s tím opatrně). Úspěšně lze použít i pomazánkové máslo. Mělo by to ale být schopné v chladu trochu ztuhnout.
  • Šunka - jakákoli, popř. šunkový salám (u nás nepoužívám, bývá překořeněný zřejmě novým kořením), každopádně pro malé rolky musí být nakrájeno na nářezáku co nejtenší (nejlépe skoro na průhledno)
  • Sýr - normální eidam 40% nebo 45%, třicítka vhodná moc není.

Vtip spočívá v tom, uvést sýr do "rolovánívhodného" stavu. My používáme mikrotenový sáček a horkou vodu v kastrolu, u malých rolek je to hned, velký kus na "dospělou" roládu je třeba prohřát "tak akorát". Pak poskládat, zavinout, nechat v chladu ztuhnout. Vypadá to dobře, ale vždycky to strašně rychle mizí.

 

 Image

 

Gratuluji! Výherci nechť mi prosím zašlou adresu, na kterou chtějí kuchařku doručit.

 

Přidat komentář
  • pixy
    imho je nejznámnější (a ryze českou) rolkou ROHLÍK. Pak dlouho nic a pak teprve následují všechny ty piškotové rolády, štrůdly, zavináče, španělšké ptáčky, šunky s křenem či v aspiku a kremrole a trdelníky a jánevímcoeště :)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - SOUTĚŽ: Minirolky Thomase Cloueta - VYHO
    pixy: Jste druhy, kdo prisel s rohlikem:) U me pri slove rolka vitezi "Sunkova s krenem".. ale uznavam, ze klasicky rohlik je rolka ze vsech nejrolkovatejsich:))
  • Florentyna  - ROHLIK
    Pridavam se, nejznamejsi ceska rolka [B]JE[/B] rohlik. Jsem rada, ze me v tom pixy podporil(a) - a zadam timto o revidovani vysledku souteze! :-))))))) Nicmene presto gratuluji vyhercum, zamackavam slzu v oku a jdu si cist knizku Chocolate and Zucchini, ktera pro zmenu dorazila na moji adresu...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - SOUTĚŽ: Minirolky Thomase Cloueta - VYHO
    Florentyna: Cekal jsem, ze se ozves:) I kdyz u me zvitezila odpoved s "cigaretou":)) Inu neni rolka jako rolka.. A co se kucharek tyce, ted aktualne se nejvic tesim na tu tvoji:)
  • Sklenička  - Roláda
    [URL=http://vins.blog.cz]Něco o víně[/URL] IMHO jsem taky pomýšlel na šunku s křenem, španěláka, pár sprosťáren a rohlík, ale přece jen se mi jako nejklasičtější česká rolka jeví štrůdl, můj společník nedělních odpolední (až do doby, kdy jsem se oženil). Včera jsem dokonce osobně vytvořil a spocíval šunkové závitky se špenátem. Cokoliv z toho by si zasloužilo vyhrát, kdyby bylo doprovázeno vhodnou lahví (navrhuji v daném sledu Riesling, Chambertin, šampaňské, rum, no a ke štrůdlu asi grog. Na zdraví!
Komentářů (5)