Středa, 26 Červenec 2006 00:00 |
Kavárnu Caffe Atelier najdete na hlavním pelhřimovském náměstí. Vaří zde Lavazzu a rozhodně ne špatně. A hlavně, mohu srovnávat. První epresso z Atelieru jsem měl možnost ochutnat na den přesně před rokem. V dnešní době co měsíc nových receptur a ještě krémovějších konzistencí je příjemné zjistit, že rok je „dlouhá doba“ a není během něj třeba třikrát změnit značku kávy. Více v článku.
|
|
Čtvrtek, 20 Červenec 2006 00:00 |
Odhaduji, že pro většinu populace je rybí polévka „téma“ čistě vánoční. Ne však pro GurmetKlub.cz. Během návštěvy Třeboně jsem se rozhodl udělat minitest rybích polévek. Jako etalon jsem si stanovil babiččinu „Vánoční rybí polévku“. Bohužel musím konstatovat, že žádná ze soutěžících se v celkovém srovnání nedostala výš, než na hranici pomyslných 65% „etalonu“. Více v článku.
|
Neděle, 16 Červenec 2006 20:35 |
Nejlepší způsob, jak získat tip na kvalitní restauraci, je zeptat se „místních“. K návštěvě nám byla doporučena restaurace U Bazalů v Lechovicích - podnik proslavený vynikající, nešizenou a cenově více než dostupnou kuchyní. U Bazalů jsou známí špičkovou přípravou pečeného vepřového kolena, na které se sjíždějí jedlíci z širokého okolí. Na následujících řádcích vás čeká možnost jedinečné virtuální ochutnávky. Nově i s exkluzivní reportáží z kuchyňského zákulisí. Račte vstoupit.
|
Pátek, 07 Červenec 2006 00:00 |
V médiích začala „okurková sezóna“, tak se aspoň zde na Gurmetovi pokusím dodržovat pravidelný příspěvkový servis nezatížený svátky a úmorným horkem. Připravil jsem pro vás preview známého pražského „VIP fastfoodu“, restaurace Jarmark. Provoz první filiálky v pasáži paláce Lucerna byl zahájen v roce 1998. Od té doby Jarmark nabobtnal a jeho provozovny můžete najít v řadě nákupních center v Praze i mimo ní. Více v článku.
|
Neděle, 25 Červen 2006 12:31 |
Velmi často se pohybuji v okolí Vítězného Náměstí v Praze Dejvicích. A jako nefalšovaný „kávomilec“ velmi často řeším otázku – kam zajít na kávu. Když spěchám, dávám přednost „take away“ latte (35 Kč) z Bageterie Boulevard na Vítězném Náměstí (mléčnou pěnu připravují z mléka, které se chladí v specializovaném přístroji). Pokud si ale chci na chvíli sednout, přečíst noviny, popřípadě napsat článek, potřebuji něco více. Příjemnou obsluhu, vyladěný interiér, špičkovou kávu a klid.
|
Čtvrtek, 22 Červen 2006 20:54 |
Máte „dvě pětky“ a chcete si náramně užít? Neznám moc lidí, kteří by řekli NE. A tak není překvapením, že i já podlehl podmanivě otupující super kampani našeho milovaného „McStrýčka Gurmeta“ a zakoupil si věhlasný dvacetikorunový „číííz“. Dvacka sklouzla do obtloustlé ruky cílevědomé McManažerky a já se stal majitelem měkkého, teplého, v papíru zabaleného Cheese. Za hymny pípajících fritéz opouštím McKostel s očekáváním nebeského kulinářského zážitku.
|
Pátek, 16 Červen 2006 00:26 |
Pizzerii La Trattoria Turbanti naleznete v Horních Počernicích. Než jsem na vlastní „jazyk“ ochutnal jak v Turbanti vaří, přečetl jsem si na internetu řadu recenzí bobtnajících superlativy a chválou na místní kuchyni. Bohužel většina ohlasů se vázala k letům 2000-2004. Jaká je realita v polovině roku 2006? Je zdejší pizza z pece na dřevěné uhlí opravdu ta „nejlepší“? Hodnocení a rozsáhlou fotogalerii naleznete v celém článku.
|
Pátek, 19 Květen 2006 12:35 |
Kavárnu a bar „Krásný ztráty“ najdete v blízkosti divadla Na Zábradlí, Karlova mostu a Smetanova nábřeží. Na místě recenzovaného podniku jste v minulosti mohli narazit na prodejní galerii umění. Následná rekonstrukce změnila prostor k nepoznání. Toto místo jsem si oblíbil hned po první návštěvě. Stylový nábytek, nenucená a velmi příjemná obsluha a hlavně neopakovatelná atmosféra, dělají z Krásných ztrát jedno z mých nejoblíbenějších míst v Praze. Více v celé recenzi...
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další > Konec >>
|