RECENZE: Restaurace Nostalgie – Kladno
Pondělí, 26 Březen 2007 00:00

RECENZE: Restaurace Nostalgie – KladnoV dnešní recenzi vám představím kladenskou restauraci Nostalgie. Miniaturní podnik s necelými dvaceti místy k sezení představuje koncept malé restaurace s téměř rodinnou atmosférou a kvalitní gastronomií. Příjemná, nenucená, obsluha a útulný interiér společně s dobře navrženými pokrmy si zaslouží  velkou pochvalu. I přesto bych v několika směrech uvítal drobná zlepšení: nepodporovat kuřáky a v kuchyni přidat na preciznosti. Více v článku.

 

Lokalita

lokalitaNostalgii najdete v Žižkově ulici (u pěší zóny) dvě minuty chůze od kladenského finančního úřadu. Dostupnost je téměř ideální a to jak vozem (v blízkosti je placené parkoviště), tak MHD i pěšky. Mimochodem, v okruhu cca 150m se nacházejí další tři nadprůměrné podniky, takže kdo bude mít zájem pokračovat, může navštívit Zanzi Bar (působiště letošního mistra kávy), restauraci Staré Kladno nebo novou kavárnu CafeKubr (recenze se chystá).


Interiér

interierRestaurace je opravdu malinká a vypadá spíše jako širší chodba, než místnost. To ale vůbec nevadí, tento fakt vytváří zcela ojedinělou domácí atmosféru. Od vchodových dveří až k barovému pultu se táhne dlouhý běhoun (koberec). Opticky rozděluje interiér na dvě části a hosta automaticky naviguje k baru. Židle a stoly jsou ze dřeva a na podlaze je ne zrovna vzhledná šedivá dlažba (pozůstatek po předchozím majiteli). Stěny zdobí různé talíře, zrcadla, obrázky v paspartě, historické plakátky a lampičky. Z některého úhlu to na někoho může působit lehce kýčovitě, ale jako celek to funguje a celý prostor činí velmi útulným.

Image

Image


Obsluha

obsluhaK dispozici jsou většinou dva obsluhující. V době naší návštěvy byly přítomny dvě servírky. Obě se nám snažily maximálně vyhovět. Mimochodem to, že první dostane menu žena a potom nejstarší muž, není zdaleka zažitou praxí ani v „lepších“ podnicích. Dodržování společenských pravidel pokračovalo i v průběhu objednávání (doporučování) a servírování pokrmů. To vše probíhalo velmi přirozeně a nenuceně. Účet byl připraven bez prodlev a chyb. Obsluha v Nostalgii si zaslouží velkou pochvalu!


Servis

servisV tomto případě je nutné se zmínit o použitých ubrusech a příborech. Ubrusy jsou z kvalitní silné látky, čisté a zářivě bílé. Příbory kvalitní a stylové, sklo a porcelán čistý a nepoškozený.

Image


Nabídka

menuJídelní lístek obsahuje cca 60 položek (včetně dezertů, příloh, salátů apod.). Abych byl konkrétnější, předkrmů je pět (plus polévka). Nicméně stejnou funkci splní i některá hlavní jídla. Dezertů je šest, zcela chybí jakákoli verze zákusku/dortíku. Překvapí citrónový sorbet a šlehané mascarpone s broskví a rumovým karamelem v ceně 59 Kč.

Hlavní jídla jsou rozdělena podle druhu použitého masa. Největší výběr je u drůbeže, následuje vepřové, hovězí maso a ryby. Názvy jsou tvořeny logicky a dávají přesnou představu o tom, co se může objevit na talíři. Použité kombinace surovin a úprav si zaslouží pochvalu. Tvůrce receptur si dal záležet! Až na několik výjimek zde nenajdete nic „obyčejného“ a přesto lze z dostupných popisů surovin odhadovat vysokou míru „chuťové harmonie“.

Image



Ochutnávám

ochutnavkaV Nostalgii jsem byl dvakrát a měl možnost ochutnat celkem osm hlavních jídel, dva dezerty a tři předkrmy. Fotoaparátem jsem zdokumentoval druhou návštěvu skládající se ze třech hlavních chodů, jednoho salátu a dvou předkrmů. Hodnotit budu převážně to, co je na fotografiích.


Husí játra na křupavém salátu ochuceném balsamicem79 Kč

jednaSalát i aranž byly v pořádku. To se ale nedalo říct o játrech. Vypadalo to, že se na nich během restování připálil právě jmenovaný balsamicovy ocet nebo něco obdobného. Každopádně játra byla vysušená a nahořklá.

Image
 

Kachní carpaccio s hříbkovým olejem, olivami, salátem a hoblinami parmezánu127 Kč

jednaSkvostná kombinace chutí a barev. Bez debat excelentní práce. Kombinace jednotlivých ingrediencí mě doslova uhranula. Plátek kachního masa s kouskem salátu a parmezánu se jen rozplýval na jazyku. Doporučuji k vyzkoušení!

Image
 

Tatarský biftek ze svíčkové – 127 Kč

jednaKlasický servis s kořením, hořčicí, cibulí, česnekem, topinkami a vajíčkem. Neměl jsem problém. Kdo má rád tatarák, nemá co řešit. Navíc za velmi přístupnou cenu.


Salát Caesar – 109 Kč

jednaKřupavá zelninová část s restovaným kuřecím masem zalitá dresingem a sypaná parmezánem. Pro mě ideální předkrm. Ale abych si dal salát jako hlavní chod to nestačí.

Image
 

Zapečený vepřový steak s hranolky109 Kč

jednaKlasika. Jedna z výjimek představující normální jídlo. Osobně bych si nic takového nedal. Na druhou stranu maso bylo šťavnaté a dobře ochucené a za velmi slušnou porci včetně hranolek zaplatíte pouhých 109 Kč.

Image
 

Smažené kuřecí závitky plněné šunkou, sýrem a lososem a gratinované brambory - 159 Kč

jednaNekonfliktní jídlo, slušná porce a hlavně skvostné gratinované brambory. Na milimetry nakrájené a v lahodném bešamelu zapečené. Tuto přílohu doporučuji k ochutnání. Závitky mě také chutnaly, jen jsem měl malinko pocit, že přidané kousky uzeného lososa trochu strhávaly vůni směrem k „rybě“.

Image

 

Pečená husí játra ovoněná bylinkami podávaná na zapečeném lilku s mozzarellou - 109 Kč

jednaPravidelní čtenáři už ví, že jsem docela zatížený na všemožné úpravy jater. V tomto případě jsem byl s pokrmem velmi spokojen. Játra byla akorát upravená, opravdu krásně ovoněná bylinkami a v kombinaci s plátky lilku zataveného v mozzarelle dělala v mých ústech úplné chuťové divy:) Dobrá kombinace, skvělá cena.

Image
 

Svíčkové řezy s husími játry servírovaná s karamelovým zelím gratinovanými brambory219 Kč

jednaPoslední pokrm, o kterém se zmíním. Uprostřed talíře byly servírovány dva svíčkové řezy velmi slušné velikosti. Maso bylo dobře upravené a šťavnaté. Pod ním se nacházelo karamelové zelí a okolo gratinované brambory a restovaná husí játra. Zajímavá úprava zelí se krásně doplňovala s přílohou. Maso bylo lepší sníst samotné resp. s brambory. Silná sladká chuť zelí jemně kořeněné hovězí přebila. K celku nemám výhrad a mohu doporučit k ochutnání.


Víno a pivo

vinoK dispozici jsou rozlévaná vína z produkce vinných sklepů Lechovice (mé oblíbené). Čtvrt litru za 45 Kč. Výběr je z několika tradičních odrůd – tři červená a tři bílá. Servírováno ve „francouzském stylu“. Náročnější host může zvolit některé z přívlastkových vín stejné provenience. Pivo Prazdroj za 35 Kč / 0,5l zrovna neoslnilo (na rozdíl od vína mu čas rozhodně na kvalitě nepřidává).

 

Káva

kavaKáva značky Dallmayr připravená na stroji Faema více než potěšila. Kvalitní crema, servis s mlékem ve stříbrné konvičce (naposledy jsem dostal smetánku v plastu!!.. snad to byl jen omyl) a dobře extrahovaná chuť a aroma - za pouhých 25 Kč.Personál prošel školením a na výsledku to jde znát. Cappuccino jsem nezkoušel, latte ano. Zde už je situace malinko horší než u klasického espressa, ale i tak nadprůměr.

Image

Image 



Hodnocení

verdiktNostalgie je velmi nadějný podnik s jedinečnou atmosférou. Pochvalu zaslouží kvalitní obsluha, káva, servis a velmi citlivě a kreativně navržený jídelní lístek. Laťka je nastavena hodně vysoko. Jídlům by ale slušela větší péče ze strany kuchaře. Carpaccio z kachních prsíček bylo skvostné, na druhou stranu husí játra na křupavém salátu byly docela propadák. A pocit určité kvalitativní „houpačky“ mám ze všech ochutnaných jídel. I přes to si Nostalgie zaslouží mé doporučení, protože z ní sálá opravdové restauratérské zapálení jejího provozovatele pana Drnce. Až kuchař získá tolik potřebnou virtuozitu, dostane se tato restaurace v hodnocení ještě výrazně výš.

Prezentace - Podnik nemá vlastní internetové stránky, což je škoda.

Hodnocení  6,5/10

 

AKTUALIZACE  1. 10. 2007

Bohužel jsem musel snížit celkové hodnocení podniku. Špičková obsluha zůstala, krásné prostředí též. Nicméně chuťové kvality servírovaných pokrmů jsou v dosti případech pouze průměrné. Škoda.

 

Nostalgie - Restaurant

Žižkova 287
Kladno 1

Kontakt: 731281128 

Po-So: 10.30 - 22.00

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Linkuj si ! pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Vita  - Také si dovolím
    ohodnotit článek : Obsah 1, fotky 1, čeština 4. Taky chybí ten příslovečný krůček k vrcholu. Ale celkově velmi, velmi dobré. Článek i celý web.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Kritika
    Vita: Diky za kriticke pripominky, nectou se snadno, ale jsou potreba. Cestina byla je a bude problem. O web uz se stara korektorka, ale opravit takove mnozstvi textu je prace zdlouhava. I na tento clanek prijde rada. Misty kolisava uroven stylu odrazi hodinu, ve ktere byl clanek napsan (tento konkretne dnes v 02.24). To je ale udel neziskovych projektu :-)
  • Mandarinka
    Ceny jsou sympatické, úprava jídel opravdu lahodí oku. Ta ozdobná růžička byla vyrobena z mrkvových plátků?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Uprava a ruzicka
    Mandarinka: Diky, to jsem v recenzi neuvedl. Uprava jidla na taliri ja na vysoke urovni. Jinak ceny jsou opravu mirne, ale nekdy mam pocit, ze nevyrovnane. Tatarak za 127 Kc, steak s hranolky 109 Kc a dezert (napr. jablecny tvaroh) za 59Kc. Jinak kava stala 26 Kc.. doplnim to do clanku. Z ceho byla ozdobna ruzicka Vam bohuzel nepovim, ale casto k se tomu pouzivaji prave Vami zminene mrkvove platky:)
  • Mandarinka
    Já jsem to nechtěla doplnit, řekla bych, že jste to uvedl - viz věta v článku : "Použité kombinace surovin a úprav si zaslouží pochvalu. " Takže jsem to chtěla jen potvrdit ze svého pohledu. Ta fotografie carpaccia vypadá jak z nějakého časopisu pro labužníky - skvělé. Jo, cena tataráku je vážně s podivem srovnatelná s ostatními pokrmy. Třeba ale nedělají tatarák ze svíčkové, anébrž z kližky :)) Jen pro srovnání - v našem malém městě (podstatně menším než Kladno) se v jedné restauraci podává 300gramový tatarák za 250 Kč. Je pravda, že je kolem něj vkusně naaranžováno plno kvalitní zeleniny (ne tedy krouhané syrové červené zelí) a lze k němu dostat libovolný počet topinek.
  • Jaxs
    Dobrý den myslím si že růžička je vytvořena ze seříznuté šlupky rajčete.Chtel jsem se zeptat to carpaccio by lo z uzených kachních prsíček ? nebo prsíčka byla sirová pouze marinovaná děkuji za odpověd
  • Hydraulik  - Jak už jsem psal..
    ..fotky jsou dobré.Vždyť jsem to psal máte pro TO oko.Hy A jinak asi pojdu na Kladno se trochu najíst.
  • Jaxs
    omluva za příšerný překlep samozřejmě syrová prsíčka jsem myslel diky za pochopení .-)
  • DolceVita  - Recenze jako na objednávku ;)
    Ve středu nemusíme hledat, kde se v Kladně dobře najíst ;) Díky za jasné udání směru, kam za slušným gurmánským zážitkem. Kachní carpaccio mě láká, tak když čas dovolí, nenechám si ho ujít ;)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Recenze na objednavku:)
    DolceVita: No ne:) Snad Vam zbude cas na malou gurmanskou inspekci nasich mistnich podniku:) Na kavu doporucuji podnik Cafekubr (odkaz na stranky v uvodu recenze). A v Nostalgii preji stastnou ruku. Ne vsechno si zaslouzi pochvalu. Nicmene v sobotu zde probehne rodinna oslava o deseti lidech. Uvidim, jak se Nostalgici predvedou:) Hydraulik: Kladno je co se tyce restauraci a kavaren nadprumerne dobre vybavene. Az me to samotneho prekvapuje:) Jaxs: Ja to pochopil, na preklepy jsem take expert:) Jinak prsicka jsou pouze marinovana nikoli uzena.
  • Mandarinka
    Jaxs: slupka rajčete - ano, to by mohlo být. Mně se právě sytá červená barva růžiček na tu mrkev moc nepozdávala.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Kauza ruzicka
    Jsem rad, ze jste to rozkodovali. Jen pozor, barva na fotografii muze malinko mast:)
  • ptiger  - nostalghia
    no já se tam ještě nedostal, jednou měli plno, pak uprostřed restaurantu trůnila parta asi deseti padesátnic, z nichž každá pokuřovala ( v malém prostoru efekt jak hnusná udírna), tak u tohohle teda nejím. Jo v poslední době jsem ochutnal slušné hovězí ve Steakhousu...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nostalgie
    ptiger: Mate pravdu, ze v nejvice exponovanych dobach je v Nostalgii plno. Coz neberu jako negativum, ale jako fakt vzhledem k oblibenosti velikosti podniku:) Koureni je problem, v tak malem prostoru i pres pritomnost dvou cisticek vzduchu vice kuraku opravdu vzduch zaneradi:(( S deseti kuraky se dle meho nepocitalo. Jednoho az dva cisticky utahnou..
  • DolceVita  - Dojmy z "Nostalgie"
    Naše středeční dojmy z Nostalgie jsou ty nejlepší. Nevšední podnik, velmi příjemný personál, zajímavá a chutná jídla. Čas kolem oběda byl problematický, de facto byly všechny stoly rezervované, ale jeden stůl pro nás se našel. Jednou větou "zážitková gastronomie" na malém prostoru tohoto restaurantu. Vřele doporučuji a Ondřejovi patří moc velký dík, že touto recenzí udal směr, kde se v Kladně dobře najíst ;) Stálo to za to a doufám, že si to někdy příště zopakuji. Měla jsem zálusk na kachní carpaccio, ale svedla mě plněná tortilla. Se sklenkou Lambrusca (výhoda toho, že jsem ten den nebyla za volantem), to byl báječný oběd. Na Nostalgii budu s nostalgií vzpomínat ;)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nostalgie
    DolceVita: Jsem rad, ze se Vam v Nostalgii libilo. Ja jsem byl vzdy uchvacen uzasnou atmosferou plnou "opravdovosti", profesionality a vstricnosti. Je to zvlastni, ale citim se tam jako v bavlnce... personal je rad, ze je host pritomen a snazi se mu maximalne vyhovet. Je to jediny kladensky restaurant, kde si k jidlu spontanne objednavam vino bez myslenky na pivo. Hodnoceni 7/10 neni uplne oslnive. Pocitove bych dal 9/10. Ale objektivne vzato, nektere pokrmy mely opravdu urcite "rezervy". Nicmene Nostalgii drzim palce a jsem jejim velkym fandou. Casem pridam dalsi recenzovane pokrmy a pripadne zmenim hodnoceni:)
  • DolceVita  - V Nostalgii jako v bavlnce ;)
    Ten pocit jsem měla taky, ale musím konstatovat, že ho měl i náš pes ;) Byl první v zájmu personálu, automaticky dostal bez ptaní misku s vodou a byla mu nabídnuta měkká deka, aby nemusel ležet pod stolem na chladné dlažbě ;) Myslím, že se tam cítil jak v bavlnce taky ;) Jeho zážitek by se jistě umocnil, pokud by nějaké sousto spadlo pod stůl - což se ovšem nestalo ;) Dojem ve mě zanechala reprodukovaná hudba, skotačivá harmonika a francouzské šansony / příjemná atmosféra středečního oběda na Kladně ;)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Resty
    DolceVita: Ted mi dochazi, ze jsem v recenzi zapomnel uvest kvalitni hudebni "pozadi".. Doplnim:) Jinak uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem se stavil jen na kavicku..sedl si ke stolku ze siciho stroje... s bohate polstrovanymi zidlemi a uzival si mistni atmosfery :-)
  • DolceVita  - Originalni stolek u dveri si pamatuji ;)
    Puvodne to melo byt nase misto, ale potom se uvolnil stul jiny, tak jsme si sedli blize ke kuchyni ;) Rada se divam, co zajimaveho se nosi tem ostatnim ;) To celou atmosferu dobreho restaurantu podtrhuje a dojmy jsou intenzivnejsi. Prijit tam na kavicku, sedla bych si zrovna do tech mekkych kresel a tez si uzivala atmosfery z mista, kde je videt cela hospudka jako na dlani. Drobnym detailem byly dekorace na stole s umelymi kvety. Vzhledem k tomu, ze je jaro, tak by to mohlo s temi kvety byti trochu opravdovejsi ;) Navic hned vedle je uzasne kvetinarstvi se sikovnymi a ochotnymi floristkami. Je to senzacni podnik, drobne vady na krase byly momentalni a jiste to neni setrvaly stav. Tento podnik ma proste smrnc!
  • Jojo  - ;o))
    Ja bych uvitala nepodporovat nekuraky :O) Kdo nevi co je dobry doutnicek po dobrem jidle, nema pravo navstevovat dobre restaurace - at si radeji vari doma.
  • glama  - Jsem spokojena
    Takže jsem, Ondřeji velice ráda, že se ti v Nostalgii líbilo. A jsem ráda, že podnik, který jsem tak chválila na stránkách Labužníka uspěl i zde a povede si dál tak dobře jresp. ještě lépe než dosud... Snad na této tvé prezentaci Nostalgie mám maličký podíl i já :-))))) Tedy to moje malé ponouknutí :-))) Jsem přesvědčena, že co se týče atmosféry, obsluhy a vzhledu podávaných pokrmů nemá na Kladně konkurenci! A jako takovému se někdy dá nějaká ta chybička omluvit, zvláště, je-li příště napravena. . Také se už s dcerou chystáme zajít. Ona na svou vegetariánskou tortilu a já zkusím něco od jatýrek... Ať se daří restauracím na kladně! Jo, a co v Duncan baru? Slyšela jsem chválu, osobně neznám.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Koureni
    Jojo: Kvalitni doutnicek nebo dymka k vybranemu destilatu nebo portskemu.. proti tomu nic nemam. Veskere moje protikuracke zbrojeni je smerovano jen a pouze proti "hulicum, zavislakum, cigaretakum" :-)
  • Mirka  - Doutník
    doutník je možná ušlechtilejší ale smrdí vlezleji než cigareta, jak dkyž se někdo podělá. Sorry.
  • Guest  - Poptávka
    Dobrý den Jmanuji se Ladislav Kučera a jsem studentem Střední Hotelové školy v Kladně a hledám brigádu o víkendeš a všedních dneš od 17:00 Pokd by bylo možné u vás pracovat prosím informujte mě na pup24@seznam.cz Děkuji
  • Karel  - Nostalgie - výborné jídlo, obsluha i atm
    Dobrý den, včera jsme dali na doporučení naší kamarádky. Vyhledali tento restaurant. Hned ze dveří na nás padla příjemná atmosféra, která asi díky našemu mládí nostalgii nevyvolala, přesto jsme se uvnitř hned od začátku cítili velmi útulně. Personál byl zastoupen v počtu dvou osob, které však těch cca 6 stolků zvládali bravurně a nikdo na nic nikdy nečekal a číšník, či číšnice se vždy zjevili v okamžiku, kdy vás jen napadlo, že by jste si mohli něco přát. Před jídlem jsem si dali bílé portské naservírované o správné teplotě a i správných sklenkách pro tento druh vína, což se málokde vidí v restauracích podobné cenové skupiny. Trošku mě pak zklamalo, že jsem na jídelním lístku nenašel, zde výše uvedená husí játra, ale vybral jsem si jiné zde uvedené jídlo - [I]Smažené kuřecí závitky plněné šunkou, sýrem a lososem a gratinované brambory[/I] a má drahá si zase objednala jakousi úpravu Candáta na zelenině s česnekovou rýží. Moje jídlo byla přímo dokonalá harmonie chutí. Usmaženo do zlatova, masíčko krásně měkké a náplň závitku tak akorát. Chuťově to byla dokonalá harmonie. Candáta popisovat nemohu, má drahá ho snědla tak rychle že nezbylo na ochutnání :-) Jídlu by se našla jediná vítka. Ač bylo naservírované v dokonalé aranži, tak že i oči si přišly na své, přeci jen na zvolené velikosti talíře vypadalo jaksi ztraceně. Celé jsme to završili něčím sladším. Já si dal "jen" kávu se zmrzlinou a má polovička citronový sorbet se sektem a pomerančovou šťávou. Obojí bylo vynikající. Ač jsme se najedli nad očekávání dobře našla se jedna zásadní chybka. V celé restauraci byl sice jen jediný kuřák, který seděl přímo pod filtrem vzduchu, přesto byl kouř z cigarety cítit na úrovni, že bych si zde netroufal hodnotit cokoliv po stránce vůně :-( Proč tedy nezakáží kuřákům vstup, když jich tam je menšina... Jídlo a pověst restaurace jistě najde zákazníky z řad nekuřáků.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nostalgie
    Karel: Diky za detailni report. Kachni prsa ani jatra uz v menu nejsou. Zmenil se jidelni listek, coz neberu jako minus. Ale ja v tom novem postradam nejake specialitky.. takove vychytavky jako zde ochutnana jidla. Koureni je desne!! Tak maly prostor by mel byt nekuracky.
  • Sinuhet  - NEKubr
    V clanku je zminka o chystane recenzi Cafe Kubr. To snad ani nedělejte. Je to tam tak strašný, že bych tam nešel ani na vodu z vodovodu. Nebo ta strašná úroveň byla zapříčiněna tím, že byla obsluha po pátečním dovádění v sobotu v době oběda ještě nalitá? Těžko říct, každpádně si tím u mě zavřela dveře.
  • Irena storzerova  - hledam brigadu
    Dobry den,chtela bych se zeptat jestli nehledate brigadniky,napriklad uklid w kuchyni.Odpoved můžete odeslat na meil I.Storzerova@seznam dekuji naschledanou
  • Sailerova  - Hana
    Dobrý den, po přečtení komentáře ze 17.10.2007 se musím jako stálý host Cafe Kubr tohoto podniku zastat. Jsme zde s manželem stálými hosty již několik měsíců a jak s prostředím, tak s personálem jsme velice spokojeni. Škoda jen, že byla zrušena teplá kuchyně. Každopádně si troufám říct, že zde dělají jednu z nejlepších káv na Kladně. Kavárny i restaurace máme jako rodilí Kladeňáci prošlé a odzkoušené, všude dokáží nabídnout něco-co jinde nenajdete, ale presso tak skvělé chuti jedině v Cafe Kubr. Po přečtení Vaší skvělé recenze určitě v nejbližších dnech navštívíme Restaurant Nostalgie, vypadá velmi lákavě . Sailerová Hana
  • valemart  - "Nostalgie" - nejen vzpomínka..
    Vážené i Vážení.. Kdysi jsem poobědval v restaurantu Grand hotelu "PUP" v Karlových Varech.. Obsluhoval nás pan vrchní jménem Puk, podobnost s postavou pana Shakespeara čistě náhodná, leč příhodná vůní klasiky, kterášto je i právě "nostalgickou vzpomínkou na doby dávno minulé, pánů mistrů cechů hospodského.. znalci vědí, že se nejedná o hanu, ale o ryzí podstatu.., a právě tento podnik, je obdařen puncem ryzího, seriózního přístupu k zázníkovi, neboli "dívá se jeho očima..". Co více dodat? Ano, nikdo není dokonalý, leč bude-li takových to "nedokonalých" dokonalostí více: " zcela seriózně!! s úklonou odpovím: "Děkuji pěkně. brzy nashledanou.." . S úctou a respektem Všední host..
  • Mak  - Milé místo...
    Necítím se natolik gurmánským odborníkem, abych si troufl hodnotit kvality nabízených pokrmů - vždy mi zde ale moc chutnalo... Čím jsem ale v této restauraci pokaždé nadmíru potěšen, je nenuceně příjemná, splolečensky dokonalá obsluha. Je to místo, kam si vždy dovolím jako Kladeňák pozvat milého přítele, ať už je z jakéhokoliv koutu světa...
  • Jonda a Pája  - pochvala
    Včera jsme zašli na večeři. Příjemné, domácí prostředí, milá obsluha a výtečná kuchyně. Jsme nadšeni! PS. Po bifteku se olizovala i moje přítelkyně, a to už je co říct;-) a dezert Charlota byl senzační. Děkujeme
  • Guest
    Miluju jejich salát Caesar =0)) Chodíme tam s kamarádkama poměrně často. I jen samotné posezení u kávy je tam velmi příjemnou záležitostí. P.S. už jste zkoušeli pizzerii San Marino v Kročehlavech? Prostředí neni nic luxusního, ale pizzu maj nejlepší na Kladně - a vozej i do domu ;-)
  • tombik  - Nejlepší
    Navštěvuji Nostalgii od 3.ročníku gymnásia kdy byla založena a musím podotknout že jsem ještě na Kladně lepší restauraci nenašel. Velmi dobré jídlo, krásně servírované a perfektní servis. Co se týče kávy tak je výborná...... Dnes již na Kladně nestuduji, ale musím říct že i tak si tam velmi rád zajedu. Panu Drncovi děkuji za příjemně prožité chvíle a jejich kuchaři za výborné kulinářské zážitky.
  • Michaela  - Nostalgie velke zklamani
    Zavitali jsme po dlouhe dobe do Nostalghie na dobre jidlo a bohuzel prislo velke zklamani.Hned po prichodu jsme se 3 museli usadit k sicimu stroji, coz by nebyl zase takovy problem,ale kdyz vam u ctyrky sedi jen jeden, tak to nekdo nekde zaspal.Dostali jsme jidelni listky a vybrali si z mistnich dobrot.Hovezi steak, veprova panenka a rizoto.Na jidlo jsme dlouho necekali,hned jak slecna prinesla nase pokrmy bylo jasne,ze jidlo neni v poradku.Uz jsem videla hodne beefsteaku v ruznych podobach, nejsem prebornik, ale svetle maso z filetu jsem jeste nevidela. A proto jsem se ujistila a zeptala se z jakeho masa ten hovezi steak je.Odpoved byla ze svickove.Rozplacly,svetly,medium ,,steak,,ktery mel byt krvavy a ma mrtva vyschla panenka :0,me neprisla jako dobra jidla na ktere jsme do Nostalgie zavitali.Slecna servirka me ujistila,jidlo co jsme dostali bylo upraveno tak, jak ma byt i prestoze nam nabidla jestli to chceme udelat jeste jednou :).Mozna by se to na druhy pokus povedlo,ale my jsme ztratili duveru a bohuzel se do Nostalgie nebudeme vracet.
  • tombik  - Změna kuchaře?!
    Inu nevím, my byli v nostalgii nedávno a začínám mít trochu strach, že původní kuchař odešel a byl nahrazen méně schopným. Jídlo které jsem si dal bylo dobré, to ne že ne...ale faktem je že v nostalgii mě zaskočilo...nebylo prostě tak dobré jak jsem očekával. Návštěvu budu opakovat, snad došlo jen k malému výkyvu, doufám že mě nepřesvědčí o opaku...
  • mirka  - jak kdy
    Vychytali jsme sraz učitelek, takže jsme tam v té malinké místnosti večeřeli s 15ti opilými, hlučnými a kouřícími ženami. Fakt zážitek.
  • Vladimír Novák
    Děkuji za pěknou recenzi i komentáře pod ní. Po pěti letech jsme opět zavítali do Nostalgie. Nedaří se mi přijít na jediné negativum toho večera. + perfektní obsluha, která samozřejmě dolije víno, když dopijete skleničku, ale není vlezlá (je tam paní na záskok do září) + přehledný, nepřeplácaný jídelní lístek + příjemná atmosféra, nenucená tichá hudba + zmizely šicí stroje coby stolky. Byly nahrazeny velkými stoly. + výborné jídlo, jemně ochucené. Oceňuji zejména decentní úpravu, která nechá vyniknout chuti hlavní suroviny (v našem případě svíčkové a kuřecího masa). Měl jsem hovězí steak na výborné restované zelenině. Steak dle přání medium rare a vysoký jak moje pěst (nejvyšší biftek, který jsem kdy jedl). DOPORUČUJI. Sám jsem si tuto restauraci "uložil" coby cíl další návštěvy.
  • Renata
    Na Kladne se najim vyborne tak ve trech restauracich a Nostalgie patri mezi ne. Navic zde jsou prijemne ceny i personal.
Komentářů (39)
 
TOPlist