RECENZE: Zanzi Bar restaurace - Kladno
Pátek, 05 Květen 2006 14:59
Zanzi BarZanziBar naleznete na Náměstí st. Pavla v Kladně. Kromě restaurace je součástí podniku i stejnojmenný koktejlový bar.  Pokud si chcete k jídlu objednat dobré víno, popřípadě jeden z cca 200 koktejlů z přilehlého baru, jste na správném místě. Recenzovaný podnik je dobře dostupný, přímo před vchodem naleznete dostatek parkovacích míst. Jak jsem si pochutnal na špikované vepřové panence na sušených švestkách si přečtete v celém článku.
 

Interiér

Recenze - Zanzi BarInteriér restaurace je řešen jako jedna velká místnost s prostorem vyčleněným pro otevřenou kuchyni. Místa k sezení jsou situována převážně po obvodu stěn a soukromí zde naleznou jak dvojice, tak větší společnost. Uprostřed prostoru je umístěn stůl s potřebami pro servis. Kovové židle potažené zelenou látkou (původně provedené v pruhovaném vzoru) ladí s napevno umístěnými lavicemi po obvodu místnosti.

 

Kuchyně

Recenze - Zanzi BarOtevřená kuchyně má má své pozitiva i negativa. Umožňuje návštěvníkům restaurace být v kontaktu s „přípravou jídla“. Přenos nežádoucích pachů zabraňuje výkonná digestoř. Pro kuchyni v ZanziBaru jsou limitujícíRecenze - Zanzi Bar jiné parametry. Lépe řečeno jeden parametr - v kuchyni operuje pouze jediný kuchař. Nabídka jídelního lístku tomu je přizpůsobená a nabízí až na polévky výhradně minutková jídla. I tak, když je na kuchyni větší nápor, je patrný úbytek kvality výsledných pokrmů. Dělat dvě jídla a deset jídel je docela rozdíl. A pokud je na to kuchař sám, nutí ho to používat ve větší míře „základy“ a všechny jídla pak chutnají podobně. Popsaný zážitek jsem získal při návštěvě restaurace „ve čtyřech“. Tou dobou si jídlo objednala i společnost osmi lidí a časový „press“ se na chuti jídla dost podepsal. Při sbírání podkladů pro tuto recenzi výše popsaná situace nenastala a jídlo bylo připraveno s dostatečnou péčí.

Image 


Obsluha a servis

Recenze - Zanzi BarRozložení příborů, ubrousků a sklenic na stole bylo přiměřené zaměření restaurace. Obsluhující personál byl pohotový až na situaci kdy jsme, po příchodu do restaurace, snad šest minut (od sednutí ke stolu) čekali na donesení jídelního lístku - pan vrchní se zapovídal se známým. Osobně jsem na kvalitu obsluhy velmi náročný. V kapse se mi „otevírá kudla“, když narazím na přehnaně vlezlého, rádoby vtipného číšníka (není případ Zanzi Baru), který jako vrchol svého umění považuje následující..cituji: „Máte ještě nějaké přáníčko, budete přát si kafíčko?“ K tomu snad není třeba komentář :-(


Objednáváme

Jídelní lístek Zanzi Baru naštěstí nepřipomíná zlaté stránky. Možnost výběru je dostatečná a zároveň se v nabídce neztrácíte. Pokrmy jsou rozděleny podle způsobu přípravy a typu použitých surovin - mas.

První volba padla na:

ŠPIKOVANOU VEPŘOVOU PANENKU PLNĚNOU ŠVESTKAMI s omáčkou se sušených švestek. Jako přílohu jsem zvolil šťouchané brambory s česnekem a listovým špenátem.

Jako druhé jídlo jsem zvolil:

BRAMBOROVÉ NOČKY S BROKOLICÍ , KUŘECÍM MASEM A PARMEZÁNEM.

K pití jsem si objednal půl litru piva – Plzeňský Prazdroj 120 a rozlévané bílé víno - Muller Thurgau.

Vynechání  předkrmu a dezertu bylo opodstatněné - čekala mě recenze vyhlášené kladenské cukrárny s pestrou nabídkou dortů, pečiva a zmrzliny. Její recenze se již chystá.


Ochutnáváme

priborVizuální úpravu pokrmů nejlépe dokumentují přiložené fotografie. Možná byste řekli, že u nočků se příliš zdobit nedá, ale to je omyl. V restauraci Staré Kladno se moderní aranže nebojí a to jo dobře! Vepřová panenka společně s švestkovou omáčkou byla naservírována standardně. Přiložená obloha pamatuje „staré časy“. Rajče, salát a plátek pomeranče nepředstavují zrovna vrchol kreativity. Určitě by nebyloRecenze - Zanzi BarRecenze - Zanzi Bar až tak komplikované předpřipravit si nějakou „zdobivou“ aranž a servírovaný pokrm tím posunout o kus vpřed. Maso bylo šťavnaté, bohatě špikované a dobře upravené. Švestková omáčka nezklamala, hutná, adekvátně kořeněná nasládlá chuť s dominujícím aroma sušených švestek (při jedné z mých minulých návštěv připomínala spíš magi s povidly!). Nočky byly dobře uvařené, „sauce“ vynikal příjemně pikantní chutí, v které se promítala vůně „výpeku“ restovaného kuřecího masa s přidaným kořením, smetanou a parmezánem*.

*kolik restaurací používá pravý parmezán?

Další detailní fotografie

Recenze - Zanzi Bar Recenze - Zanzi Bar

 

Káva

Recenze - Zanzi BarkavaCo by to bylo za stolování bez závěrečné kávy. Její kvalitou je Zanzi Bar proslulý. Špičkově připravené espresso značky Illy je úžasnou tečkou, která „láme ledy a zlepšuje hodnocení o deset procentních bodů“ :-) Nebojte, nenechal jsem se „opít kávou“. Servis je prostý „kudrlinek“ ve formě čokolád, sušenek a bonbónků...ale upřímně, komu to vadí. Hlavní je, že káva je správně namletá, stroj pravidelně udržovaný, espresso má bohatou krémovou pěnu a vyváženou chuť s krásným jemně hořkým koncem.


Image
Detail úžasného espressa
 

 

Verdikt

Recenze - Zanzi BarverdiktRestaurace Zanzi Bar má v Kladně své oprávněné místo. Nabízí alternativu k typickým „stravovacím zařízením“. Limitace otevřenou kuchyní s jedním kuchařem je zřejmá, ale když nepřijdete ve špičce, dostanete za své peníze nadstandardní kvalitu. Provedení interiéru je moderní a přitom působí (nejen barevností) uklidňujícím dojmem. Sedí se téměř výlučně po obvodu zdi a člověk tak nemá pocit, že večeří uprostřed odbavovací haly ruzyňského letiště. Velkou výhodou je provázanost s přilehlým barem a tím plynoucí možnost objednat si některý z desítek výtečných koktejlů.

 

Ceny

Finanční náročnost večera stráveného v Zanzi Baru je úměrná počtu zkonzumovaných drinků. Ceny jídel se pohybují od cca 115 Kč za nočky až po více než 250 Kč za pokrmy z kachních prsíček, či telecího a hovězího masa. Mnou recenzovaná vepřová panenka stála 130 Kč, přílohy se pohybují v rozmezí 20-40 Kč. Pivo z Plzně pořídíte za 35 Kč v kvalitě B1**. Káva Illy vás přijde na 27 Kč ve formě espressa a např. 40 Kč ve formě lahodného Latte.

Prezentace

Internetová prezentace neexistuje!. Základní informace je možné získat na stránkách www.monin.cz.

 

Lokalita    80

Interiér     80

Obsluha   70

Nabídka   82

Chuť        75

Vzhled     60

 

Celkem*   75 %

Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde.

Po - Pá 8:00  - 02:00 hod.
So - Ne 11:00 - 02:00 hod.

Nám. starosty Pavla
331 Kladno 272 01

Tel.: 312 245 837


Přidat komentář
  • Marek T.
    14. července 2007 jsme s několika přáteli navštívili Zanzibar, abychom poobědvali. Přestože restaurace byla poloprázdná, čekali jsme na jídlo téměř dvě hodiny. Jídlo bylo nedochucené a maso vysušené a spálené. Dle slov neochotné číšnice tam byl nový kuchař první den. Asi by to chtělo aktualizovat recenzi. Marek a Lukáš
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Zanzi Bar
    Marek T.: Diky za komentar. V Zanzi restauraci jsem nebyl uz vic jak rok. Uprimne receno.. vzhledem k nabidce jinych podniku k tomu nemam duvod. Jestli jste zazil, co pisete, obsluha by mela nabidnout nemalou slevu.. konecne mam takovy pocit, ze do Zanzi na obed priste tak jako tak nezamirite:)
  • lukáš--luky  - pecka týpci
    Tak za víkend jsem poznal barmany z tohodle baru.. nejvíc pecka kámosi :)
  • martin  - pro všechny
    od 1.5.2008 má zanzibar nové majitele a my doufáme že s našimy službami budete spokojeni
  • Petr Vavřinec  - Jídlo
    Mám pro Zanzi slabůstku a patří mu pozice startovního baru při mých občasných "okružních jízdách" Kladnem. A tak se stalo i v pátek 1/8/2008. Málokdy v Zanzi jím, ale kamarádka si chtěla dát něco k jídlu. Pravda, s drobnými přestávkami vybírala jídlo skoro půlhodiny, čímž asi trošičku vytáčela barmany (rozhodli jsme se sedět vepředu v baru a ona že bude jíst tam, bylo poměrně brzy a bar tudíž nebyl zaplněný). Neznám její nárok na jídelníček, ale vybrat si nemohla. Tím nechci řííct, že by to byla chyba jídelníčku v Zanzi. Volba přišla na jídlo s číslem 33 ! Možná i to, že mi v hlavě uvízlo spíše číslo toho jídla než to jídlo samotné asi hovoří za vše. Snad něco jako krůtí nebo kuřecí prsíčko bylo plné šlach, chrupavek a jiných příměsí, které nevypovídaly o kvalitě přípravy masa. šťouchané brambory byly studené, smetanová omáčka nebyla světlá a měla pachuť připálení. Tuhle chuť se snažil kuchař "přetlouct" notně nasypanou dávkou nějakých sušených bylinek či koření (fakt nevím, co to bylo, ale pokud to tam běžně dávají, tak zcela jistě ve výrazně menším množství). A tzv. hoblinky ze slaniny byly nejen křupavější, než by asi být měly, ale také hodně hořkokyslé, prostě přepálené. Po pár soustech jsem poznal na kamarádce, že to nebyla dobrá volba a když mi pak sem tam strčila sousto do pusy, pochopil jsem i proč. Ale na mojí nabídku, že to budeme reklamovat, nepřistoupila. Bylo jí to trapné, když si tak dlouho vybírala, že by to pak vracela. Takže rajče a řapíkatý salát bylo jediné, na co se stěžovat nedalo. Zklamání.
  • Petr Vavřinec  - Dotaz autorovi recenze
    Proč se v recenzi o Zanzi baru najednou z ničeho nic zmiňujete o Starém Kladně??? "Vizuální úpravu pokrmů nejlépe dokumentují přiložené fotografie. Možná byste řekli, že u nočků se příliš zdobit nedá, ale to je omyl. V restauraci Staré Kladno se moderní aranže nebojí a to jo dobře! " To asi špatně zafungovalo Ctrl+C a Ctrl+V, že?
  • Martina
    Po dlouhé době jsme si byli opět sednou do našeho,dříve oblíbeného,baru.Bohužel musím konstatovat,že jsem značně rozčarována.Nikde není napsána změna otevírací doby,slabá nabídka pochutin k pití a dlouhé čekání na koktejl.Nemluvě o případně došlém ledu,nebo odmítnutí nalití pití z důvodu zavíračky.Ta měla být za 20min.Myslím,že je to dostatečně dlouhá doba na vypití jednoho drinku. Příště půjdeme asi jinam.Jistě to nebude horší....
  • Milan Hoffmann
    24.11.2011 jsme spolu se spolužáky zažili sraz ve zdejším Zanzibaru na náměstí v Kladně. Jelikož, jsme znali zdejší bar, o to horší bylo naše překvapení. Nikoho znás by nenenapadlo, že se příjemný bar změní na discotéku. Výběr hudby byl sice příjemný, 80léta, Amstrong, Beatles a další. Reprodukovaná hudba zde byla rozměrů a síly fesťáku a naše unavené hlasivky po hodině pobytu v tomto zařízení byly zcela vyčerpané. I přes prosby a urgence u obsluhy, která byla sice vtipně převlečena za opačné pohlaví, jsme se stávali lidmi, kteří obtěžují společnost u vedlejšího stolu, tedy společnost kamarádů, kteří se také přišli pobavit, avšak řev z reproduktorů rozměrů 60 x 30 cm nad našimi hlavami v této nevelké místnosti byl značný. Servírka, tedy číšník, který obsluhoval PC s hudbou bral naše urgence jako zlo, které přehluší a vyčpí časem, jelikož, jak správně usoudil, dlouho nevydrží. Nejsem stěžovatel ani morous, mí spolužáci také ne, ale jelikož sám provozuji restauraci 13 let, a v gastronomii pracuji délé, nežli byl věk obsluhy, byl jsem dost rozladěn z přístupu pana číšníka. Přichází zlé časy a i zde by mohlo platit přísloví náš zákazník, náš pán. Zdejší bar, kam jsem i já rád chodil se svým synem, má nápad a není bez duchu. Snad by pomohlo při příchodu rozdávat špunty do uší a příručku znakové řeči pro domluvu s obsluhou. Milan Hoffmann
Komentářů (8)