Photoblog
Ten gyros budete chtít rare nebo well-done?
Čtvrtek, 18 Květen 2006 23:31

Tak tohle snad ani nepotřebuje kometář. Ať žije "kuřecí tataráček". Podobnou specialitu si mužete dopřát na nejmenovaném místě v Praze 6.  Obsluha musí být velmi obezřetná, aby neřízla do "živého":-))

Image
Dobrou chuť!
 

  • Kde v Praze si lze dopřát kvalitní, cenově dostupný gyros?
PS: Fotografie byla pořízena se svolením provozovatele..

 

 
Čína dvakrát jinak a přeci stejně
Pondělí, 08 Květen 2006 12:40

V uplynulých dvou týdnech jsem měl možnost dvakrát zavítat na rychlý oběd do „čínských bister“. Bohužel musím konstatovat, že ani v jednom případě se „nekonal zázrak“. Neříkám, že servírované jídlo nezasytí. Nicméně pocit lacinosti a chladného ekonomického kalkulu to nijak nekompenzuje.

První tři fotografie jsou z čínského bistra v Kladně

 

Image

Image

Image 

 

Zbytek fotek pochází z čínské restaurace Sunshine v Praze Dejvicích

 

Image

Image

Image
Neurčitá chuť

 

Konec idealizace: „čína“ v cenové kategorii 59-69 Kč je normální jídlo. Někdy se povede, někdy ne. Většinou v pokrmu cosi padá na jazyk, nebo chuti dominuje ne zcela ideální kombinace surovin. Jindy je jídlo přesolené a nadopované „glutamanem“. Tak už to prostě v nejnižší kategorii stravování chodí.

Jsem si jist, že v Praze je mnoho podniků, kde za přiměřenou cenu dostanete vynikající asijskou kuchyni.

Budu rád za každý váš tip!

 

 
Babiččiny koláče
Středa, 03 Květen 2006 00:00

Babiččiny koláče, to je pojem. Nic si s nimi nezadají máminy a manželčiny koláče. Jednoduše naši blízcí umí vytvořit vždy to nejlepší pečivo na celém světě. Velmi často pomáhá dochucovací a zdobicí pomůcka jménem - láska, letitá blízkost a zvyk. Co se ale stane, když někdo opravdu umí?

Moje babička je bezmála osmdesátiletá dáma. Přes půl století kuchařské praxe dává jejím rukám jistotu i v tomto zasloužilém věku. Pravda.. pravidelné velkolepé vyvařování se časem redukovalo na týdenní pečení. I tak mohu říct: "Nikdy v životě jsem nejedl lepší svíčkovou, knedlíčkovou polévku a sladké pečivo, apod." Snažím se od ní naučit co možná nejvíce, protože právě navázání na "tradiční" českou  kuchyni, s následnou drobnou úpravou vzhledem k dnešním trendům, je tou pravou cestou k zachování vlastní kuchařské identity.

Babiččin koláč

Vařme moderně a tradičně. Používejme suroviny, které jsou typické pro naší zeměpisnou šířku. Potraviny čerstvé a kvalitní. Byl bych moc rád, kdyby se o naši gastronomii dalo říct víc, než že máme „dobré pivo“.

Průběžně se vám budu snažit na těchto stránkách prezentovat ty nejlepší klasické české recepty.

  • A jak jste na tom vy? Snažíte se ve své kuchyni zachovávat tradice?

 

 

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>