Káva
I. Espresso marathon aneb kráva, kráva, kráva
Pátek, 04 Duben 2008 01:06

I. Espresso marathon aneb kráva, kráva, krávaAčkoli kávy bylo na GK v poslední době až až, nedá mi to a přidávám svůj pohled na proběhnuvší I. Espresso marathon. Akce to byla ojedinělá a v našich končinách svým zaměřením zcela atypická. Nečekali jsme zázraky, ale výsledky z návštěvy první části z téměř třicítky vybraných podniků přinesly více rozčarování než reklama na vegetariánskou verzi Big Maca...

 
REPORTÁŽ: JAK SE RODÍ KÁVA - LA BOHEME CAFE
Pondělí, 10 Březen 2008 00:00
REPORTÁŽ: JAK SE RODÍ KÁVA - LA CAFE BOHEMENejen, že mají vlastní blog, ale hlavně dům, v domě stůl, na něm espresso kávovar v ceně osobního vozu střední třídy a v suterénu nikoliv mučírnu pro pijáky instantní kávy, ale pražírnu a sklad. Jak jsem naznačil v předchozím postu, otevřenost a vstřícnost je jedním z hlavních rysů jejich komunikace a to oceňuji.
 
 
KÁVA: Od plic na přání (silně praženo a hrubě namleto)
Pondělí, 28 Leden 2008 05:00

Od plic na přání (silně praženo a hrubě namleto)Káva, stejně jako čaj, s sebou přináší určitou kulturu a životní postoj. Dělat z „přímky hyperbolu“, to je typický postup velkých řetězců a nadnárodních korporací. Podobně tomu je i u Starbucks, bez ohledu na to jak jsou velcí a mocní. Že skupují ty nejlepší zrna z úrody, že dělají nejlepší kávu? A mám si z toho jako sednou na svůj ctěný zadek? Nikoli. A můžou mi pod něj klidně vkládat anatomicky tvarované polštářky z kachního peří.

 
KÁVA: Já od plic a čtenář od oka - nejen o Starbucks
Neděle, 27 Leden 2008 00:18

KÁVA: Já od plic a čtenář od oka nejen o StarbucksBublina splaskla. Moje očekávání umocněné romantickými zážitky ze zahraničí udělalo z otevření Starbucks příchod kavárenského spasitele. Vystřízlivění a nášup logických argumentů potom jako pomyslná studená sprcha ukončilo mé období zaslepené touhy. Nebýt reportážního zásahu identity „Paparazzi“, neměl bych na GK žádný pořádný snímek interiéru SB. Kdo má rád radikální názory, nechť vstoupí (na vlastní nebezpečí).

 
TEST: Espresso kávovar Bialetti Mokona
Pátek, 30 Listopad 2007 00:12

TEST: Espresso kávovar Bialetti MokonaKáva po ránu - obřad, malá radost, životní nutnost. Pro každého představuje něco jiného, ale všichni se shodnou na jedné věci. Pokud má její konzumace splnit očekávání, musí nám chutnat. Osobně nedám dopustit na ranní silné espresso, ale když je nejhůř a nestíhám, sáhnu po instantu s mlékem. O tom, jak lze začít den s Bialetti Mokona si můžete přečíst v dnešním premiérovém testu.

 
Káva: Nespresso Boutique & Bar – Ochutnávka
Čtvrtek, 23 Srpen 2007 00:00

Kava Nespresso Boutique Bar – Ochutnavka espressa a cappuccinaNení tomu tak dlouho, co jsem psal o systémech kávových kapslí určených k přípravě espressa. Na základě doporučení a díky mé nekonečné zvědavosti, jsem navštívil Nespresso Boutique v pražské Pařížské ulici. Tato turisticky exponovaná lokalita je prvním a zároveň jediným místem v ČR, kde můžete Nespresso nejen ochutnat, ale i zakoupit potřebné vybavení k jeho domácí přípravě. 

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>

Strana 1 z 3