Do kuchyně
Technika: Remoska – Byla, je a bude
Pátek, 08 Červen 2007 00:00

Technika: Remoska – Byla, je a budeNemám rád teplo a dusno. To mi ale nemůže zabránit v malém ohlédnutí za zaručeně nejoriginálnějším a snad i jediným typicky českým výrobkem v oblasti gastronomie, Remoskou. Předchůdce „mikrovlnky“ oslavuje své padesáté narozeniny. Ve své době jí používala snad každá domácnost, nyní se její věhlas pomalu přesouvá za hranice naší republiky a dělá radost Australanům, Američanům a Britům. Více v článku.

 
ČAJ: Čajová konvice na tři způsoby
Úterý, 16 Leden 2007 00:00
Image
 
TECHNIKA: Myčka nádobí – pomocník i zrádce
Neděle, 27 Srpen 2006 13:53

TECHNIKA:  Myčka nádobí – pomocník i zrádceJídlo a vaření především není jen o chutích, vůních a úžasných zážitcích. Ruku v ruce s dovařenou a snědenou delikatesou dochází k produkci tolik nenáviděného artiklu – špinavého nádobí. Není tomu tak dlouho, co většina českých domácností místo rozjímání nad výtečnou večeří, odcházela meditovat nad dřez s horkou vodou. Ale ani v dnesění době, kdy se myčka nádobí stává samozřejmostí, nejsou na místě hlasité ovace – má své pro a proti. Informace o fenoménu "myčka" najdete v článku.