Tak nám otevřeli Palladium, paní Müllerová
Sobota, 27 Říjen 2007 00:12

Tak nám otevřeli Palladium, paní MüllerováVšem čokoládomilcům se omlouvám. V pozoru stojící souprava naložená sladkostmi a zarámovanými fotografiemi uvolňuje nástupiště expresní, a za svůj vznik, pouhé shodě náhod, vděčící reportáži z otevření nákupního centra Palladium. „Český Lafayette“ se pyšní nejen čtyřmi poschodími obchodů, ale i přítomností speciálního „gourmet patra“. Račte vstoupit :-)

 

Palladium – otevíráme za 971 vteřin

Tolik času zbývalo do otevření nového nákupního centra, když jsem šel okolo z koncertu famózního Bester Quarteta (v rámci festivalu Struny podzimu). Co následovalo po doběhnutí časomíry si jen těžko dokážete představit. Tisíce lidí se na „a dva tři“ nalili do prostor Palladia a začali doslova bláznit. Všudepřítomný zmatek mi ale na drouhou stranu umožnil fotografovat dle libosti cokoli a kohokoli. Výsledkem budiž následujících devatenáct fotografií.

 

Au Gourmand

Známý výrobce lahůdek, sendvičů a dalších pochutin nastupuje svou „hypermarketovou dráhu“. Rozverná obsluha, během chvíle kompletně obsazená místa (nejen k sezení).

Image

Image

Image 


SeaFood

Vyhlášená prodejna čerstvých ryb se sídlem ve Zborovské ulici. Krásné „zboží“, leč styl obchůdku mi příliš nesedí k naleštěným mramorovým dlaždicím na podlaze.

Image


Makamiko

Asijská restaurace s možností neomezené konzumace (cca 300 Kč do 17.00). Pokrmy se předvádějí na posuvném pásu a jen na vás zůstavá výběr toho pravého.

Image

Image 


Bioo

Prodejna zaměřená pouze na sortiment v kvalitě bio. V době otevření lehce „podzásobená“, časem se to určitě zlepší.

Image


Harley Bar

Drsňácký bar ve stylu „vidět a být viděn“ :-)

Image

 

Arko

Prodejna kávy, čokoládových dobrot i universálních dárkových předmětů.

Image

Image 


Kratochvílovci

Speciálka zaměřená na prodej exkluzivních destilátů. A že to pánové majitelé umí, o tom jsem se přesvědčil na letošním ročníku veletrhu Víno a Destiláty.

Image


The others...

Další kavárny, prodejny delikates a fastfoody. Nordsee (není na fotkách) jsem dokonce v sentimentu přechutnal :-) Libanonský podnik Elemir a další restaurace jako Taste (ve styl Jarmarku), Las Ruinas (mexická kuchyně) i Angus Burger jsou další z řady zástupců prezentovaného „gourmet patra“.

Image

Image 

Image

Image 

Image

Image



Na jídlo do Palladia?

Chcete odpověď? Sám jí neznám, ale vyzkouším a poreferuji. Další informace na domovské stránce Palladiumpraha.cz

Image
 
 
Už jste tam byli? :-))) 
Přidat komentář
  • Bali
    nebyla ;-) ale při další návštěvě Prahy mi toto patro nemůže uniknout! Au Gourmet a Mamamiko vyzkouším jako první. Seafood udělal dobře, že šel pěkně do centra. Navíc budou prodávat i naší Mořskou (nejen) kuchařku ;-)
  • Jednorožec
    Velmi dobrá reportáž, díky! (A ani jedna fotka není "mořsky nakloněná"). :-) Super! Nemám sice tyto Katedrály Konsumerismu nijak v oblibě, ale do Gourmet patra se při příští příležitosti podívám.
  • Dave
    Ještě jsem tam nebyl, ale chytám se. Nicméně na té "opening party" to muselo být zajímavé, hlavně to (pro čechy typické) "davové šílenství" když se prostory otevřely. Jinak se asi určitě podívám do prodejny Arko, ty čokoládové pralinky mně nenechají chladným ;-)
  • Kakao  - Byl jsem tam...
    Nelíbí se mi to: - je to málo intimní, moc otevřené prostory - všude hrozně lidí (pozorovat eskalátory z kavárny je ke zbláznění) - všudypanující nervozita (v takové náladě se nakupovat nedá) - žádná zeleň a lavičky na posezení (pro odpočinek musíte do mnohdy předražených podniků) Až hysterie a nervozita opadne, možná to bude lepší. Ale i Centrum Chodov na mě mělo daleko lepší pohodový dojem už při první návštěvě. Palac Flora je pro mě stálicí pohody... (až na to nechutné SBarro). Po hodinovém projetí všech pater jsem jel 5kou zklidnit se na Žižkov do Pavlače :-). http://www.cafepavlac.cz/
  • Sim
    the others... vyborne. dufam ze som spravne pochopil narazku na BG...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Tak nám otevřeli Palladium, paní Müllero
    Bali: Za prohlednuti to rozhodne stoji:) Nicmene prostredi sebehezciho "hypermarketu" pro me neni, z hlediska kvalitniho a komplexniho gourmet zazitku, zrovna idealni. Ad Seafood.. jsem zvedavy, jak dlouho vydrzi. Ceny jsou astronomicke a malinko bych se obaval o kvalitu ryb. V Palladiu jsem byl i vcera v den otevreni odkryte rybky byly zasypane ledem + v prodejne ne zrovna prijemny oder:( Jednorozec: :)) naklonena rovina se nekonala, nastesti ji nebylo treba. Ad gourmet patro.. Ono je to v Cj uvedene jako GURMAN.. a v AJ jako GOURMET:) Ze by to vystihovalo nasi narodni povahu?:) Dave: Davove silenstvi.. to je slabe slovo. Lahudkarstvi je v komplexu vic, ale s cokoladou... to snad opravdu jen Arko. Kakao: Vase duvody chapu.. a z velke casti "podepisuji". S nutnosti chodit si odpocinout "za penize" mate pravdu. Nikde zadna lavicka.. rovnez me vadi usporadani eskalatoru...znemoznujici rychle opusteni Palladia (musite obchazet cele patro). Cafe Pavlac.. zajimave:) Sim: Ajaj.. no byla to malinka narazka, ale ted mi neni jasne co je BG:))
  • Jednorožec
    [B]Gurman v Gourmet[/B] Anglicky [B]Gourmet[/B] je převzato z fr. = a person who cultivates a discriminating palate for the enjoyment of good food and drink. Anglicky [B]Gourmand[/B], také z fr. = a person devoted to eating and drinking, esp. to excess. (The Collins ED) To je co jste myslel? :-)
  • Golop
    V česku mi schází obchůdky alá londýn, nebo nějaké londýnské tržnice s čerstvými potrevinami. V česku abych se bál koupit maso v hypermarketu :( www.golop.cz
  • Bali
    ve Francii taky nejradši nakupuji na trhu. Sýry, masíčko, rybky, zeleninku, ovoce,... A u nás kam má člověk jít než do supermarketu? Achjo :-( Je fakt, že Seafood je docela drahý, ale má aspoň výběr. No ta čerstvost, no co k tomu říct? Snad jen doufat, že z počátku lidi jen okukovali a snad začnou i nakupovat.
  • Guest
    [B]Bali[/B] Jasně, cvrkot, obrat zboží = čerstvost. Francouzké trhy dovedou být fantastické (Honfleur), s čerstvě vařeným [I]boudin[/I] a mořem uzemňujících vůní a chutí. Tam by nikdo s méněcenným produktem zkrátka neuspěl. Konkurence by ho okamžitě převálcovala. Byli jsme svědky smutnějších trhů, jinde (blízko Calais, Sandgate), kde to s čerstvostí nebylo tak žhavé. Mnoho nefrancouzsky vyhlížejících trhovců.... Golop Londýn, nebo i Birmingham mají tržnice = mají zaručené zákazníky. Ale ve zbytku UK není nijak velký výběr. Jeden musí pátrat, a kdo hledá, ten najde!!
  • Sim
    aha uz som si spomenul. to je lost. inac samozrejme zaujimavy clanok, vdacnost mi stiska srdce, ze som tam nemusel ist a ze tam siel niekto namiesto mna.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Palladium
    Jednorozec: Presne tak jsem to myslel. Slovo gumet je u nas stale o nekolik radu mene rozsirene nez gurman. Fakticky rozdil nikdo neresi a to da obcas vzniknout velmi kurioznim situacim - viz ta tabule:) Golop: Tady toho chybi. Kvalitni trh.. dostupne cerstve bylinky, maso.. syry. Mne osobne nakupovani v hypermarketech nebere a v pripade kvalitnich surovin dokonce vadi:) Dal bych prednost "svemu" reznictvi... kdyby to slo.. Bali: Seafood je drahy. Kilogram filetu z lososa.. cca 1000Kc. To je neakceptivatelna cena, kdyz podobnou kvalitu lze ziskat v tescu.. makru za cenu bez mala tretinovou. Guest: Konkurence... tak tak.. ale nic takoveho tu nemame. Aspon ne v tomto segmentu.. Sim: :) ano Losti.. ad vdecnost:)) mam rad reportazni foceni... ale uznavam, ze normalni navsteva by v inkriminovanem case nebyla tim nejlepsim.
  • anezka  - indie
    Varování!!! Nechoďte prosím, alespoň prozatím do indické restaurace v Palladiu. Všechno špatně, stačí se podívat na "jídelní lístek"
  • Guest  - Makakiko
    Cena dobra, ale neocekavejte zadne zazraky! Sushi podprumerne, ale hladovi se najedi jinyma vecma (docela dobre smazene knedlicky ve stylu gyoza, ruzne cinske masove smesy, jarni rolky atd.). Je to takovy podnik na ochutnani ZAKLADNICH asijskych pokrmu. Musim ale take rict ze v Praze neni v teto cenove hladine nic obdobneho. A mimochodem, personal je z restaurace Panda na Namesti Republiky. Je to jedna z nejlepsich cinskych restauraci v Praze, jedna z mala kde podavaji Dim Sum.
  • Guest
    A jeste k tem obchodum - Seafood - ty ceny jsou abnormalni. Rybu a seafood stejne kvality dostanete v MAKRO za polovinu ceny. Maji tam ale docela dobry vyber francouzkych pastik a jinych specialit. Obavam se ze je to zatim na Prahu az prilis "exclusivni"
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Palladium - bleskove hodnoceni
    anezka: Diky za feedback. Zrovna jsem si delal chute na indickou kuchyni:) Takze se ptam.. kde je v Praze mozno narazit na co mozna nejautentictejsi indickou stravu? Guest: I Vam diky za reoport z "bitevniho pole":) Jak jsem koukal na pojizdny pas s taliriky, moc "exkluzivniho" a extra lakavaeho jsem tam nevidel. Nicmene nepochybuji o komercnim uspechu Makamiko.. v dobe me navstevy bylo plno:) Ad. Panda, vcera jsem tam chtel zajit a i tam bylo obsazeno. Tak nevim... Skoncil jsem v Cafe Imperial na skvelych lanyzovych noccich:))
  • anezka  - indická
    Mimo níže zmíněného smutného příběhu z palladia jsem tento týden navštívil bufet himalaya (chodím tam často) v Mikovcově ulici a chválím. Za normální ceny se tam dobře najíte. ONION BHAJEE jako předkrm je povinnost.Pálivost vindaloo opravdu jen pro zvlášť plechové huby. Asi po pěti letech jsem byl včera v Taj Mahal restauraci na oběd. Restaurace na oběd prázdná, za hodinu kromě nás pouze jeden obsazený stůl. Proč asi? Ceny víc než dvojnásobné proti Himalaya, vše je celkem v pořádku, ale něco tomu chybí, atmosféra? Ještě mohu doporučit retauraci Haveli na Dejvické (kromě dlouhé doby od objednávky po první sousto). Dobrou chuť!
  • Vimaana1  - velké zklamání
    Jestli je v Palladiu jídlo takové, jako obchody s oblečením, tak je to tragédie. Tři patra laciných hadrů v luxusní prezentaci nám přišlo jako krutý výsměch. Ve stínu kolosálních hadrářů se krčí pár obchodů se slušnějšími věcmi, ale z mých kamarádek, se kterými jsem tam byla, už tam nikdo nechce. Kamarádka si tam dala espresso, nijak výrazné, ale předražené segafredo. Ocenila jsem známý rybí fastfood Nordsee, je škoda, že je až tam, protože by se nám hodil v centru někde na ulici, jako je to v Německu. Na rychlé obědy tam nikdo z nás opravdu nepoběží.
  • Guest
    Já musím také přidat zážitek z druhého dne otevření. Byly jsme v indické rest. - cena za pití v průměru 65 korun je v neodpovídajícím prostředí (jako na nádraží) šílená, za hlavou jsme měli reproduktor s velmi hlasitou "evropskou hudební směsí" takže jsme na sebe přes stolek museli pořvávat. Přítel ale chtěl vytrvat tak jsem zůstali a po zásluze byly potrestáni. Problém nastal u jídla (jídelní zatím nebyl) měli jen polední menu 2 jídla na výběr. Číšnice se divila cože si neobjednáme aniž bychom věděli o co jde a tak nám po 10 minutách vyptávání sdělila že dnes mají kuřecí Kari a hovězí Masala - tak jsme si objednali po 30 minutách příteli dorazilo kuřecí kari a mně 2 x vegetariánská placka ... ne že bych v daný moment neměla hlad, ale po 30 minutách jsem očekávala jídlo které mi bylo nabízeno, milou číšnici jsem tímto rozčílila natolik, že už k našemu stolu nepřišla a poslala místo sebe jinou, která po dalších 30 minutách donesla ještě jednou kuře. Bylo to sice dobré, ale i tak jsme ve výsledku čekali na jídlo asi 60 - 70 minut což je z mého hlediska ve Fastfoodu absolutně nepřijatelné.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Palladium - bleskove hodnoceni
    anezka: Diky za tipy! Vyzkousim:) Vimaana1: Souhlas.. po dalsich dvou navstevach mam celeho komplexu taky plne zuby. Jidlo jsem az na Nordsee nezkousel a ani me to nelaka. Mozna zajdu na prvni cesky "angusBurger".. mozna.. Jinak ke kvalitni restauraci patri i adekvatni prostredi a to v Palladiu NENI a NEBUDE. Guest: Diky za report, potvrzuje to me posledni dojmy:( Co dodat... snad jen.. uprimnou soustrast..
  • Tonino Lamborghini
    Obdivuji odvahu pana Ondřeje vrhnout se po hlavě do takové šílenosti jakou jistě bylo otevření P. Palladiu chybí taková ta pohodička vyspělé společnosti a naopak mu vládne touha zpeněžit i ten nejmenší kousek plochy.
  • macaron  - indicka restaurace v praze/ pro ondru
    neuatentictejsi a nejlepsi indicka v praze jidelni listek je na http://www.rasoi.cz rasoi v dlouhe vedle bombay baru ve sklepe...nejlepsi jidlo a delaji to poctive, neb to sami jedi a myslim ze vi proc to otevreli " pro sebe asi" ...nejde jim o nejake fast food ci misto vyhlasene reklamou a za prijatelnou cenu" jak pro koho ze" neni to hogo fogo predrazena restaurace, prijemna obsluha a jidlo je fakt indicke a dovazeji domu a jsou rychli ....takze ja hodnotim na 4 a 1/2 * pro prahu
  • Guest  - Chanchala
    Varování !! Být Vámi, tak v žádném případě nenavštívím indickou restaiuraci. Vysoké ceny, maléporce, dlouhá doba přípravy a kvalita nevalná !!!
  • Pavel Matyska  - Kávu raději piju doma
    Megalomanská superstavba, úžasné, ale kávu si přecijen vychutnám raději v klidu domova. Výběr mám skvělý protože nakupuji kávu přes internet - www.kavovnik.cz - rychlí a levní. Ale určitě se do Palladia podívat půjdu.PaPavel
  • medved  - Taky jsme tam byli
    ale je to tam všechno drahý...kafe s vodou za kilo, tak sem tam už nikdy nešel. chybí tam čínskej bufet
Komentářů (25)